2017. augusztus 19. - szombat

GT Project: Hajnali szél

Kinyomtatom...
plakát

Első videoklipjével jelentkezett a közelmúltban alakult szupergrupp formáció, a GT Project.

A képkockákat elnézve, a kemény, ám mégis dallamos muzsikát hallgatva a rajongó megnyugszik: nincs veszve a magyar rockzene. Szerelem… Szenvedés, vágyakozás, kihűlt érzelmek, üresség. Sokan, sokféleképp megénekelték már ezeket az emberei léthez szorosan kapcsolódó, és vele szinte azonos időben felszínre törő kérdéseket, dilemmákat. A szirupos táncdaloktól, kupléktól kezdve, az édesbús sanzonokon keresztül a hatvanas évek beatmuzsikájáig, majd a rockon és blueson át egészen a metálzene különböző válfajáig.  

A Gönci „Apuka” György és Talabér László által életre hívott és nevükkel fémjelzett GT Project bátran és közhelymentesen nyúlt az örök témához (szöveg: Máthé József) még akkor is, ha ebben egy Tátrai Band elnevezésű formáció már évekkel korábban megelőzte őket… De kit érdekel mindez, amikor a szerelmi téma csakúgy, mint az általuk kiválóan művelt hamisítatlan hardrock örök és elpusztíthatatlan? Aki nem hiszi, elég, ha rákattint a frissen alakult banda első és mindjárt telitalálatos videójára: a csaknem négy és fél perc színtiszta rock muzsika hamar meggyőzi a kétkedni, netán kötözködni vágyókat. Mert azért – valljuk be bátran – akadnak ilyenek is…

Juhász „Kicsi” Attila erőteljes énekhangja tisztán, s ahol kell, rekedtes frazírral rezegteti a levegőt; már fazonra is született frontharcos. Kalmár Géza sem ma kezdte a szakmát, virtuóz Hammond-játéka nem csupán az értő füleknek szól, betétszólói élményszámba mennek. S, ha már betétszóló, Apuka is hozzáteszi a magáét: miután Géza alaposan kijátszotta magát, jöjjön a rock alaphangszere! Az ujjak sebesen kergetik egymást a Les Paul Gibson húrjain, a nagyérdemű legnagyobb örömére. Persze könnyű a dolguk, amíg olyan beton alapokra építkezhetnek, mint a Talabér Gábor és apukája, László alkotta, dübörgő ritmusszekció. És azt gondolom, ezzel el is jutottunk minden titkok megfejtéséig: a fülbemászó slágeres énekdallamok, a szépen kidolgozott háromszólamú vokálok, a már említett hangszeres játék, valamint a karakteres énekhang; mindez párosítva a kőkemény megszólalással, megelőlegezi egy kiváló rockbanda, szép reményekre jogosító rockzenei karrierjét.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az átadás

Két hónap alatt az eladott termékekből 11 318 000 forint gyűlt össze.

plakát

Ünnepi koncert augusztus 20-án.

CD borító

Boltokban a P. Mobil új albuma!