SŐT7 - Megkezdődött az 5. Sissi Őszi Tánchét

Kisérőprogram Bege Nóra fotókiállítása.

Ötödik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki – soproni, dunaújvárosi, miskolci, pécsi – táncműhelyeket állítja fókuszba.

A fesztivál nyitónapján november 19-én a Zalai Kamaratánc Fesztivál díjnyertes koreográfiáiba pillanthattunk be, kerületi díszvendégként fellép a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas Tabán Szerb Néptánccsoport, a házigazda Közép-Európa Táncszínház pedig a Horda című emblematikus előadásával szerepel a programban.
Az esemény kísérőprogramjaként november 19-től látható a Bethlen Galériában Bege Nóra fotókiállítása a 65 éves Magyar Állami Népi együttesről.
A fesztivál ideje alatt minden nap 16.30-tól a Madách téren táncperformanszok láthatók, melyben közreműködik Hámor József és a Gangaray Trambulin táncosai.

Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

Program
november 20. 19 óraSopron Balett: Mozart szelet / Labirintus
Mozart szelet (Rendező-koreográfus: Rovó Péter)
Háromtételes, finom humorú táncetűd arról, ahogy a közönség készül, útra kel és érkezik a színházba – a’ la Mozart!
Labirintus (Rendező–koreográfus: Demcsák Ottó)
A labirintus az örök emberi útkeresés szimbóluma; az etikai kétely kivetülése, hogy képesek vagyunk-e a sötétségben tájékozódni, legyőzni az ős-gonoszt és visszatalálni a fényre.
november 21. 19 óraDunaújvárosi Bartók Táncszínház: Backstage
(Rendező-koreográfus: Kovács Dénes)
Bepillantást nyerhetünk egy táncszínházi előadás kulisszatitkaiba egy szerelmi szálon keresztül. Számtalan szituáció megtörténhet a színfalak mögött, és a nézők most ezt (is) láthatják. Ugyanaz…hátulról!
november 22. 19 óraTabán Szerb Néptánccsoport: Szerb kóló
(Szerkesztő: Vukovits Dusán)
A gazdag szerb nemzeti kultúra tájegységeit bebarangolva, azok zenéit, énekeit, táncait, népviseleteit és hagyományait mutatja be az együttes mindhárom korosztályos csoportja.
november 23. 19 óra - Miskolci Balett: Quixote
(Koreográfus: Kozma Attila)
A búsképű lovag kalandjai mulatságosak, mégis szívszorítóak, mert akárcsak ő, mi is szenvedünk, mikor álmaink cserbenhagynak – és nem könnyű a kivezető út az őrületből a kijózanodásig…
november 24. 19.00Közép-Európa Táncszínház: Horda
(Koreográfus: Kun Attila)
A címet értelmezhetjük, mint emberek kis közösségét, akik az élet élhetőségéért csoportot alakítanak ki, de pusztító hordaként is, akik lerombolják saját életterüket.
november 25. 19.00Pécsi Művészeti Szakgimnázium: Négy évszak
(Szerkesztő: Szabó Márton)
Szólók, duettek, csoportos koreográfiák után Vivaldi Négy évszak című hegedűversenyének Max Richter által átdolgozott részleteire készült egyfelvonásos alkotást láthatják.
Házigazda: Közép-Európa Táncszínház
Szakmai együttműködő partner: Hagyományok Háza