Rock-blues hétvége a Glob Royal klubban

A Klub ahol a koncertek ingyenesek, az italok megfizethetők.

Úgy tűnik, sikerrel debütált az idén indult nyugdíjas rock- és blues-zenészek fellépéssorozata az óbudai Glob Royal klubban. December első péntekén, majd 17-én, szombaton ismét elfoglalják a színpadot az igényes zene ma is aktív, jeles képviselői, emellett különlegességképpen a határon túli fiatal tehetségek is lehetőséget kapnak a hazai közönség előtti bemutatkozásra. Felvidéki rock-blues nappal indul december első hétvégéje a Glob Royal klubban.

November 2-án, pénteken két, fiatalokból álló, tehetséges banda igazolja azt a kétségtelen tényt, hogy az igényes, magyar nyelvű zene nem ismer határokat. A 20 órakor kezdődő rock-blues dzsemborin a dunaszerdahelyi Expired Passport mellett – amely legutóbb önmeghatározásában a „szubjektív hard rockzenét” terjesztő, Zoo című albumával lopta be magát az igényes muzsikát kedvelő közönség szívébe – az ugyancsak felvidéki Historia zenekar is a húrokba csap. Hogy teljes legyen a kép, a házigazda Török Ádám fuvolajátékával színesíti az amúgy is színvonalas előadást.

Érdemes a december 17-ei szombati estét is a zenés kikapcsolódásnak szentelni: ezúttal a rock-blues műfaj ma is aktív úttörői foglalják el a Glob Royal színpadát. 20 órától a már megszokott nyugdíjas zenésztalálkozó keretében óriási dzsemmelés veszi kezdetét: az alapokat a Big Mouflon zenekar biztosítja, arra építi veretes hangszerszólóit a legendás Mini együttes frontembere, énekes- fuvolistája Török Ádám, a Piramis sztárgitárosa, Závodi János, valamint a Syrius máig elementáris erővel, energiával billentyűző muzsikusa, Pataki László.

A Kolozsy tér közelében található klub (Bp. III. Csemete u. 5.) könnyen megközelíthető a 9-es és 109-es autóbuszokkal, a 17-es és 19-es, valamint a 41-es villamossal.

A koncertek ingyenesek, az italok megfizethetők és finomak, minden nyugdíjas, illetve nem nyugdíjas rock- és blues rajongót szeretettel várnak a szervezők és a Glob Royal.