Vadonatúj játszóhely nyílt a belváros szívében

A Mozsár Kávézó emeletén megnyílt Mozsár Műhely nem más, mint a klasszikus színház újragondolva.

Modern teátrum Budapest szívében egy kis csavarral, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak. Budapesten, a Nagymező utca környékén színházat alapítani olyan, mint vizet vinni a tengerbe. Sokféle műfajú és státuszú színház található itt: két kilométeren belül elérhető szinte minden műfaj és stílus.

A Mozsár Műhely (VI., Nagymező u. 21.) megálmodói itt, ebben a fantasztikus forgatagban hoztak létre egy olyan színteret, amely mégis újat tud kínálni, mutatni, mert a színház ma már túllép az egyszerű interpretáción. A jó előadás formailag nyitott, tartalmában sokféle, megvalósításában kommunikatív, hatásában maradandó. Mindezek együtt, egyes elemeinek súlyát előadásonként, produkciónként speciálisan meghatározva jöhet létre valami, ami színház, de mégis más. Ők ezt vállalták.

Az alkotók pályázati úton nyerhetnek lehetőséget előadásaik bemutatására. Az első pályázatot nyáron írta ki a Független Színházművészetért Alapítvány, mint a Mozsár Műhely üzemeltetője, melyen a 2016/2017-es évad bemutatóit választotta ki a szakmai zsűri. Az első négy győztes még decemberben bemutatkozik az új játszóhelyen, melyből három megvalósítását, a Manna Produkció, mint színházi produkciós szervezet támogatja, a negyedik előadás az Art Előadó-művészeti Nonprofit Kft. és a Figurina Kulturális Egyesület közös produkciójaként kerül bemutatásra.

A Mozsár Műhely programjai december 4-én a Karnyóné – bemutatóval indultak, majd a Szépkisnap – bemutató következett. A további programok:
December 10. (19.30) Beszélő levelek
December 14. (19.30) Kortalan kortárs – Botrány – bemutató
December 19. (19.30) Karnyóné
December 20. (19.30) Szépkisnap
December 28. (15.00) Puha vagy banya – bemutató
December 29. (19.30) Karnyóné

Beszélő levelek - 2016. december 10. (19.30)
Vajon hogyan utasított rendre Frank Sinatra egy szemtelen újságírót? Miért szakított Josephine Napóleonnal? Milyen volt a Rolling Stones fogadtatása Fiji szigetén? És hogyan búcsúzott Alain Delon szerelmétől, Romy Schneidertől? Mindezekre és még számos más titokra fény derül a Beszélő levelek decemberi előadásán.
A Mozsár Műhelyben minden hónapban egy házigazda és hat előadóművész hívja különleges utazásra a nézőket: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe pillanthatunk bele legizgalmasabb, legviccesebb, legtragikusabb leveleiken keresztül. Minden alkalom különleges és megismételhetetlen lesz, hiszen minden este más előadók olvassák fel más-más hírességek leveleit, és persze az adott esthez illő zenei kíséret sem hiányozhat soha. Tartson velünk, amikor kinyílik a hírességek postaládája!
Fellépők: Dósa Mátyás, Herczeg Tamás, Seress Zoltán, Szorcsik Kriszta, Szikszai Rémusz, Vándor Éva
Házigazda: Nyáry Krisztián
Zenei vezető: Nyitrai László
Rendező: Böhm György
Jegyár: 2900 Ft
A Független Színművészetért Alapítvány és a Műhely Produkció közös produkciója.