Hedry Mária: Tündér Míra

Az egri Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház közös bemutatója.

Végy egy kis ármányt, butaságot, szerelmet, hűséget, keverj bele hősiességet, csipetnyi furfanggal... ez egy klasszikus mese biztos receptje.

Egyszer volt, Holnemvolt... így kezdődik minden történet. Volt egyszer egy gyönyörű ország. Kertjeiben csodálatos virágok pompáztak, vizei kristálytisztán tündököltek, népe boldogan, békében élt egymással és a természettel. Mígnem egy napon gonosz mesterkedő kaparintotta meg a király a szívét, s ármánnyal elérte, hogy ne lásson kristálytisztán. S ahogy a király lelke és elméje beszennyeződött, a folyók és tavak is opálos-piszkossá váltak, lehetetlenné téve az életet... S a király nem vette észre, hogy vakságával és érzéketlenségével, hamarosan végveszélybe sodor mindent...

Csakis egyvalaki mentheti meg a birodalmat: Tündér Míra, a száműzött királykisasszony. Végy egy kis ármányt, butaságot, szerelmet, hűséget, keverj bele hősiességet, csipetnyi furfanggal... ez egy klasszikus mese biztos receptje. Mitől lesz ez a hagyományos történet mégis mai? Attól, hogy egy igazán aktuális téma „kanalát" használjuk a tálaláshoz. A természet lelketlen kihasználása, a Föld javainak önös érdekek alá rendelése, a környezet pusztítása nem csak időszerű, hanem ugyancsak égető probléma napjainkban. Mert ez nem mese, ez valóság...- fogalmaz Baráth Zoltán, rendező.

Hedry Mária meséjét közösen mutatja be február 9-től a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház.