2017. szeptember 25. - hétfő

Testről és Lélekről közönségtalálkozók Budapesten

Kinyomtatom...
Enyedi Ildikó

Már közel 40.000-en látták Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét.

Változatlanul nagy érdeklődés övezi a Testről és Lélekről című alkotást, mely az idei Berlinalén négy díjat is besöpört, köztük a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Medvét. A jövő héten a fővárosi közönségnek több alkalma is lesz találkozni Enyedi Ildikó rendezővel.

Március 29-én a New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna beszélget Enyedi Ildikóval.

Március 31-én a 18 órai vetítés után az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval. Vendég Borbély Alexandra, a női főszereplő, Mécs Mónika producer és Szalai Károly vágó.

Április 1-jén, szombaton a Művész moziban 18 órakor pedig angol felirattal pereg a Testről és Lélekről, utána pedig angol nyelven lesz beszélgetés a film rendezőjével.
Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon.

A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra és Morcsányi Géza. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

Csütörtöktől az alábbi mozik műsorán a film:
Budapest
Cinema City Allee, Cinema City Aréna, Cinema City Campona
Cinema City Duna Plaza, Cinema City Westend
Művész mozi (angol felirattal)
Puskin mozi, Tabán mozi, Toldi mozi, Uránia Nemzeti Filmszínház
Országos
Debrecen Apolló mozi, Eger Cinema Agria
Győr Cinema City Győr, Kisújszállás Vigadó mozi
Makó Makói mozi, Martfű Martűi mozi
Miskolc Művészetek Háza, Nyergesújfalu 10's mozi
Szeged Belvárosi mozi, Szentendre P'art mozi

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

logó

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

John Coltrane

Az exkluzív vetítést a The Best Bad Trip együttes és vendége, Szelevényi Ákos free-jazz szaxofonos Coltraine zenéjét idéző koncertje követi.

plakát

2017. szeptember 18-án megnyílt az új kulturális találkozóhely.