2017. augusztus 18. - péntek

Felelősséggel az állatokért

Kinyomtatom...
fotó Manfred Kannacher

Cirkuszi világnap a Fővárosi Nagycirkuszban.

A cirkusz világnapját 2007-től kezdve minden év április harmadik szombatján – idén április 15-én – világszerte megünnepelték. A Fővárosi Nagycirkusz is sokszínű programokkal várta az érdeklődőket.
A Fővárosi Nagycirkusz előtti téren – tájékoztatott Marosi Antal - többek között színes programkavalkáddal, előadásokkal, interaktív programokkal és állatsimogatóval készültek a világnapra, ahol kiskacsákkal, kiscsibékkel, kutyákkal és kis nyuszikkal ismerkedhet meg a közönség. A cirkusz céljai között szerepelt, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és az állatok szeretetére. Az állatok nemcsak időszakosan, egy ünnep alkalmából kapott barátaink, hanem az összetartozás egy életre szól.

A beszélgetések és előadások között Maka Gyula és Méhes Csaba pantomim-művész vezette a műsort, játékos kvízkérdéseikre adott helyes válaszokért a gyerekeket ajándékokkal jutalmazták. Ezzel párhuzamosan a cirkusz aulájában arcfestés zajlott, a gyerekek és szüleik arcukon színes mintákkal dekorálva távozhattak – valaki egy korábbi előadásunk sminkjét szerette volna a tükörbe nézve látni, valaki pedig kedvenc rajzfilmjének vagy musicaljének sminkjét. Szombat déli tizenkét órától kezdődően a Tordasi Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Egyesület tartott bemutatót, akik a témát jól ismerő szakemberek segítségével nyújtanak segítséget terápiáik során fogyatékkal élő embereknek óvodás kortól kezdve egészen idős korig. Az egyesület a kutyusokat játékosan motivációs eszközként használják fel a gyógyulás elősegítéséhez.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány egy játékos és vicces bemutató keretében mutatta be munkáját, és hívta fel a figyelmet négylábú barátaink értékeire, a felelős állattartásra, valamint az állatok örökbefogadásának fontosságára. Majd délután a budaörsi Lovas-és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület tartott egy bemutatót és beszélgetést a különböző kutyás képzésekről.

A cirkuszi világnapra ellátogatók elhozhatták házi kedvenceiket is, akik a Fővárosi Nagycirkusz előtti alkalmi porondon bemutathatták kis állataik tudását: a jutalom nem volt csekély, a legügyesebb állat és gazdája felléphetett a mai napon a Fővárosi Nagycirkusz Antarktisz gyermekei című előadásában.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az átadás

Két hónap alatt az eladott termékekből 11 318 000 forint gyűlt össze.

plakát

Ünnepi koncert augusztus 20-án.

CD borító

Boltokban a P. Mobil új albuma!