Kész cirkusz!

Hokimecs: négy évszakban.

A Tüske Csarnokban április 18-án, - kedden - este  szokatlan élményben lesz részük  azoknak a hoki rajongóknak, akik a szlovén-magyar meccsre kíváncsiak. Az első szünetben ugyanis a "Jégbe zárt cirkuszvilág" című műsor egyik lenyűgöző produkciója lepi meg a sportrajongókat: a Fővárosi Nagycirkusz fantasztikus műsorából az évszakok játékos váltakozását megjelenítő magaskorcsolya (gólyalábas?!) produkciót adják elő az orosz artistaművészek -, káprázatos kosztümben, sejtelmes eszközök segítségével.

A Fővárosi Nagycirkusz 46 éves történetében ötödik alkalommal került műsorra jégcirkuszi előadás. A kiemelt nemzeti kulturális intézmény - a korábbi gyakorlattól eltérően - most először épített saját erejéből jeget. A manézsban közel két kilométer csövet fektettek le, amelyben nagyjából 1,5 köbméter fagyálló kering. A kellő vastagságú jégtakaró biztosításához hozzávetőleg 12.500 liter vizet fagyasztottak le. Ennek a rendhagyó kísérletnek a tapasztalatait is szeretnék majd hasznosítani a néhány év múlva felépülő Közép-Európai Cirkuszművészeti Központ terveinek megvalósításakor.

Hokisok tesztelték a jeget a Fővárosi Nagycirkuszban. Nem bízták a véletlenre az április 8 - ai bemutatót a Fővárosi Nagycirkuszban, a jégcirkuszi műsorhoz előállított jeget a Magyar Jégkorong Szövetség tagjai tesztelték egy rögtönzött hokimeccs keretében.