Saint-Exupéry Repülőfilm Fesztivál

2017 május10-13. között a budapesti Francia Intézetben.

A világban nagyon kevés példa van önálló nemzetközi repülőfilm bemutatóra, fesztiválra, noha ezek a filmalkotások a repülés és kor életérzésének felfedezésén, megismerésén túl egyedülálló esztétikai élményt is hordoznak.

Saint-Exupéry filmfesztivál címmel indul útjára 2017 május10 és 13 között a repülést és filmművészetet szoros összefüggéseiben reprezentáló nemzetközi seregszemle, amelyet későbbiekben évenként kívánnak megrendezni. Tervek szerint egy új turisztikai színfolt lehet Budapesten.

A repülés itt a vetítővásznon a legtágabb értelemben jelenik meg; a madarak szárnyalásán, az ejtőernyősök zuhanásán, a ballonok, sárkányrepülők, vitorlázó repülőgépek, és mindenféle merev és forgószárnyas légijárművek repülésén keresztül egészen az űrhajózásig.

A fesztivál helyszíne a budapesti Francia Intézet / Institut français de Budapest .
A fesztivál fővédnöke Besenyei Péter - 10-szeres magyar motoros műrepülő bajnok, motoros műrepülő Európa-bajnok, világbajnok, Red Bull Air Race világbajnokság győztes, világkupa-győztes. A fesztivál díszvendége Edwin „ Buzz” Aldrin űrhajós, a második ember, aki a Holdra lépett.