Ősbemutató a Várkert Bazárban

Hollóasszonnyal folytatódik a Várkert irodalom sorozat.

2017. május 30-án 19.00 órakor Ugron Zsolna nagysikerű kisregényét, a Hollóasszonyt először alkalmazzák színpadra. Seres Tamás rendező interaktív felolvasószínház formájában viszi színre a regényt. A címszerepben Hámori Gabriella, a további karaktereket Farkas Franciska, Lukáts Andor és Trill Zsolt szólaltatják meg.

A Várkert irodalom sorozat havonta színpadi előadásokkal, befogadott produkciókkal és beszélgetős estekkel hozza testközelbe az irodalmat, Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár arca és Juhász Anna irodalmár szervezésében. Május 30-án ősbemutatóval folytatódik a sorozat, először mutatják be a Hollóasszony című egyfelvonásos drámát. Az író, narrátor szerepében maga a szerző, Ugron Zsolna.

A Szilágyi Erzsébet életét feldolgozó műben korabeli szemtanúk mesélnek egyéni nézőpontokból a Hunyadiak felemelkedéséről. A történet nemcsak egy rendkívüli asszony életéről szól, kiderül, hogy sokszor vér-veríték sem elegendő a dinasztiaépítéshez, és az is, miért bujkál a boldogság az elszántak elől.
„A történet, bár ismert történelmi eseményekről is mesél, az írói képzelet szüleménye. Időnként elkanyarodik a vélt valóságtól. Egy népi hiedelem szerint, ha egy holló fehér fiókákat költ, azokat magára hagyja, nem táplálja. Csak nagypénteken tér vissza hozzájuk: megmosdatja és etetni kezdi azt, amelyiknek addigra fekete már a tollazata. A mondának tudományos alapja szinte semmi. Az ellenben igaz, hogy a fiatal madarak csapatokban repülnek és élnek egészen a párválasztásig. Azután a hím és a tojó életük végéig együtt védik közös területüket.”

Az előadás a Várkert Bazár saját produkciójaként a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. támogatásával jött létre.
Jegyek válthatók a Várkert Bazár jegypénztáraiban, valamint a varkertbazar.hu és a jegy.hu oldalakon.