Plafonig ért az adrenalin a Corvin Plazában

Első alkalommal szerveztek Extrém Sport Napot a bevásárlóközpontban.

Nagy terek, lépcsők, szédítő magasságok... Az extrém sportolóknak igazi paradicsom lehet egy bevásárlóközpont. Nemrég a Corvin Plazában break táncosok, BMX kerékpárosok és cheerleader lányok vették birtokba a közösségi tereket. A Corvin Plaza egy napra a felnőttek játszóterévé változott.

Az egész napos program során minden látogató találkozhatott és beszélgethetett a jelenlévő sportolókkal, akik az érdeklődőknek különleges bemutatókat is tartottak. A pláza területét birtokba vevő akrobatákat megszégyenítő sportolók olyan extrém kunsztokat mutattak be, amiktől a vendégek lélegzete is elállt. A BMX-esek a bevásárlóközpont teraszán kápráztatták el a vásárlókat, olyan talajon végzett trükköket bemutatva, amik sok-sok éves gyakorlást és elhivatottságot követelnek meg. A Cyr wheel talán egyelőre még kevéssé ismert Magyarországon, viszont a hétvégén mindenki meggyőződhetett arról, hogy a sportágnak helye van a legszebb sportok közt is, hiszen az óriás karikával gyönyörű koreográfiákat bemutató atléta teljesen lenyűgözte és elvarázsolta a nézőket. A kilátogatók tapsolhattak még a cheerleader lányoknak, az airtrack akrobatáknak, break táncosoknak, és street workout bajnokainak is.

A lengyel sportmárkának, a Croppnak köszönhetően hétvégén ráadásul bárki számára lehetőség nyílt az extrém sportok világát közelebbről is megismerni, hiszen szakemberek segítségével a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat akár BMX-esként is, vagy belekóstolhattak az Airtrack „hullámzó” talajába is. Ilyen kezdeményezés még nem volt Magyarországon, így a rendezvény kiemelkedőnek számít az extrémsport produkciók terén. A programokat és a sportolókat Tokár Tamás, televíziós műsorvezető és volt extrémsportoló mutatta be az odalátogatóknak.

„Az extrém sportok nagyon fontos szerepet kaptak az életemben, öt éven keresztül görkorcsolyáztam. Nagyon örülök, hogy a rendezvényen népszerűsíthettük ezeket a sportágakat, hiszen mentálisan és fizikálisan is nagyon fontos valamilyen mozgásformát űzni. Ez a sportnap olyan szempontból is jelentős volt, hogy eljuttatta az üzenetet nagyon sok embernek, Magyarországon is van lehetőség szervezetten extrém sportolni.”  – fogalmazott a műsorvezető. A bemutatók lebonyolításában és a fellépők biztosításában partner volt a Flip Unit Production, Magyarország legnagyobb extrém sport ügynöksége, melynek vezetője, Balogh Dávid így nyilatkozott: Az Extrém Sportnapot elsősorban azért hirdettük meg, hogy népszerűsítsük az extrém sportágakat, és hogy lehet biztonságos körülmények között, szervezett módon gyakorolni ezeket a mozgásformákat – mondta a produkciós team vezetője, aki egyébként 11 évvel ezelőtt találkozott először az extrém sporttal.