Humorban hempergetett klezmer a Lánchíd Szalonban

2017. szeptember 18-án megnyílt az új kulturális találkozóhely.

Nemrég készült el a Meeting Point nevű társasági együttlétet szolgáló reprezentatív találkozóhely a Lánchíd u. 7–9. szám alatt. A Meat Boutique étteremmel összekötött hangulatos helyiség ad otthont a Lánchíd Szalonnak, amely 2017. szeptember 18-tól kulturális programokkal várja érdeklődő közönségét.

Dr. Berendi Péter, a Roland Divatház alapítója, Léner András rendező és dr. Rudas László, a Szalon tulajdonosa közösen döntöttek arról, hogy különböző művészeti ágaknak – színháznak, irodalomnak, zenének és különböző stílusú tematikus esteknek – teremtenek otthont a budai játszóhelyen.

Céljuk, hogy a Lánchíd Szalon ne csak színház, ne csak különböző művészeti események színhelye, hanem elsősorban "Szalon", a gondolkodó emberek találkozóhelye legyen. Ezzel a törekvésükkel szeretnék szalonjukat a budapesti közönség számára szerethetővé tenni. Elgondolásuk szerint a Lánchíd Szalon egy olyan fórum is, ahol a betérők megkapják az együttlét örömét, lehetőségét, ahol beszélgethetnek, vitatkozhatnak, kérdéseket tehetnek fel, kérdésekre felelhetnek. Az alapítók fő célja, hogy azokat a művészeket, társadalmunk kiemelkedő, elismert gondolkodóit mutassák be, szólítsák meg, akik mindannyiunk számára fontosak.
A színészek, az előadók és a közönség egy térben foglalnak helyet, egy közösséget alkotnak, ami lehetőséget kínál egy különleges, intim, szinte személyre szóló kapcsolatra előadó és néző között. A kezdeményezés „atyjai” társadalmi feladatnak tekintik a közösségi érzés, a közös gondolkodás kialakítását, a párbeszéd készségének erősítését. Mindezt családias, baráti körben, együtt szórakozva, a betérők kulturális igényét kielégítve képzelik el.

Lánchíd Szalon 2017-18-as évadterve
Klezmer Kabaré - Humorban hempergetett klezmer
K.O. – Karafiáth Orsolya és íróvendégei
Hegedűs D. Géza bemutatja a Nemzet Színészeit
Örökséghagyók – beszélgetéssorozat
Papageno-estek
„Tohuva vohu” – „Üres és fénytelen” Radnóti Zoltán rabbi előadása
A különböző kulturális programok kísérő meglepetéseként fogadóitalt és apró étvágycsináló falatokat, esetenként vacsorát fogyaszthatnak a Lánchíd Szalon vendégei.