SpartanLegion – Küzdj úgy, mint egy idegenlégiós

Katonai kiképző területté alakul szeptember 23-án a csillebérci akadálypálya, ugyanis megrendezik a SpartanLegion elnevezésű új magyar ocr versenyt.

4 verseny, közel 90 akadály és összesen 33 kilométer vár a résztvevőkre. A SpartanLegion elnevezés egy olyan speciális versenysorozatot takar, amely a Francia Idegenlégió kiképzésének elemeit és szellemiségét hivatott elhozni a civil emberek számára is. Aki megálmodta és létrehozta, maga is a Francia Idegenlégió tagja volt.

„Bár igen komoly a kihívás, mégis minden korosztály megmérettetheti magát, mert akár már 4 éves kortól lehet nevezni. Négyféle versenyprogramot állítottunk össze azért, hogy mindenki megtalálja a kondíciójához, edzettségi szintjéhez legjobban passzolót. Törekedtünk arra, hogy sok olyan akadályt tegyünk a pályára, ami fejleszti a mozgást. Ez egy olyan verseny, ahol az izmok, valamint a jó fizikai és szellemi kondíció mellett minden érzékszervre szükség lesz a különböző mozgáskoordinációs feladatok végrehajtásánál” – mondta Tóth Barna, a SpartanLegion főszervezője.
8 és 16 km-es távon, egyéniben és csoportosan is lehet indulni, a legkisebbek pedig – 4 és 14 év között - egy 1-3 km-es pályán mérhetik össze ügyességüket. Így a SpartanLegion akár egy remek családi program is lehet, de baráti vagy munkahelyi társaságok csapatépítésére is kiválóan alkalmas.

„Szerencsére már most igen szép számmal jelentkeztek a kalandvágyók, ami nagy öröm számunkra, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan szeretnek sportolni és szeretik az extrém kihívásokat. Nők és férfiak egyaránt kedvelik az ilyen jellegű versenyeket. Az erősebbik nem talán azért, mert a katonai szellem valahol megtalálható bennük, annak ellenére, hogy a 42 év alattiak nem is tudják, milyen a katonaság. A hölgyek pedig szeretik megmutatni, hogy a csinos alak, smink és trendi megjelenés kemény, kitartó belsőt takar” – tette hozzá a SpartanLegion főszervezője.

Katonai bemelegítést tart Czanik Balázs. A SpartanLegion indulása előtt Czanik Balázs gondoskodik arról, hogy az indulók izmai bemelegedjenek. Czanik Balázs fő sportága a Capoeira Aerobik, de küzdősportos múltja egészen gyerekkoráig nyúlik vissza.
„Mivel a SpartanLegion versenyen nagyon komoly fizikai terhelésnek vannak kitéve a résztvevők, ezért mindennél fontosabb a bemelegítés. Sokan azt gondolják, hogy a Capoeira Aerobik laza mozgás, de mivel a Capoeira brazil harcművészet alapjaira épül, ezért nagyon komolyan megdolgozza a testet. A SpartanLegion résztvevői számára a Capoeira Aerobikkal ötvözött, katonai edzést tartok, egyrészt, hogy a versenyzők izmai jól bemelegedjenek, másfelől pedig kellően felkészüljenek a rájuk váró kihívásra” – hangsúlyozta Czanik Balázs.
SpartanLegion – 2017. szeptember 23.
Csillebérci Szabadidőközpont, 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós utca 21.