Nézz VR-kisfilmeket

A magyarhangya születésnapi catch-up weekendjén.

A filmvetítések mellett kipróbálhatod, milyen élmény díjnyertes VR-kisfilmeket nézni Samsung Gear szemüvegen keresztül december 1. és 3. között a Zsilipben.

Szívesen kipróbálnád a legmodernebb virtuális valóság szemüveget? A magyarhangya catch-up weekenden három fantasztikus kisfilmet nézhetsz meg, melyek fesztiválokra meghívott, eredeti VR-koncepciók.

A Dream Collector egy öregember és kutyája történetét meséli el, akik elhagyott álmokat gyűjtenek, és megpróbálják megjavítani ezeket, hogy tovább ajándékozzák olyanoknak, akik becsben tartják azokat. A kínai Li Mi 11 perces animációja bekerült a Velencei Filmfesztivál VR szekciójának versenyprogramjába.

A Kinoscope a mozi történetének mozgalmas és színpompás univerzumába kalauzolja el a nézőt egy hollywoodi legenda, Dean Tavoularis látványtervező narrációjával, aki olyan kultikus filmek munkatársa volt, mint A keresztapa-trilógia, az Apokalipszis most és a Bonnie és Clyde. a két francia alkotó, Clément Léotard és Philippe Collin 9 perces dokuanimációja A TV5 Monde díját nyerte el a Paris Virtualon.

A Planet egy elpusztult világ újjáéledését mutatja be, ahol gombák nőnek hatalmas, elszáradt rovarok testében. Amikor az időjárás megváltozik, eső söpör végig a sivatagos bolygón, majd fokozatosan mindent elönt a víz. Életre kel egy új ökoszisztéma, melyet óriási, ragadozó ebihalak népesítenek be. A francia Momoko Seto 6 perces kísérleti filmje több nemzetközi filmfesztiválon is bemutatkozott, többek között Cannes-ban, Locarnóban, Sheffieldben és Melbourne-ben.