Intimissimi on Ice Andrea Bocellivel

Jégtánc-show és dalkoncert a Veronai Arénában.

Decembertől a magyarországi filmszínházakban is bemutatják az antik Veronai Arénában idén ősszel mozifilmre rögzített, "Intimissimi on Ice - A szépség legendája" című nagy szabású előadást a tenor csillag Andrea Bocelli és olimpiai- és világbajnok műkorcsolyázók közreműködésével, amely egyedülálló módon ötvözi a jégtánc, a klasszikus és popzene, a stílus és divat világát.

A show-ról készült mozifilmet december 5-én a Puskin Moziban, január 1-jén a Pólus Moziban vetítik a színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában, emellett 2018. januárjában további budapesti és vidéki filmszínházak is műsorukra tűzik. Részletes helyszínlista a fb oldalon olvasható.

Az Intimissimi on Ice a világszerte ismert olasz fehérneműmárka által életre hívott, egyedülálló összművészeti show, mely keretében hagyományosan minden év őszén, idén a Veronai Aréna festői környezetében a világ legnevesebb műkorcsolyázóinak pazar jelmezekkel színre, azaz „jégre vitt” műsorát a klasszikus- zene és popzene sztárjainak élőzenei produkciója festi alá, páratlanul látványos vizuális effektusokkal körítve. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő show idén a nők és a nőiesség előtt tiszteleg. „A szépség legendája” című műsor központi szereplői a görög mitológia legendás nőalakjai, köztük Vénusz, Helené, Kirké és Medusza. A klasszikus legendákat modern köntösbe és jégtánc show-ba ágyazó műsor az ő történetükkel ünnepli a nőiességet, és emléket állítva szerelmüknek és tragédiájuknak.

A 2017. októberében rögzített Intimissimi on Ice show sztárvendége a világhírű olasz tenor Andrea Bocelli, aki 80 millió eladott albummal és számos, operát és igényes könnyűzenét ötvöző duett produkciójával a „pop-opera” stílus legsikeresebb előadója a világon. A jégrevü főszereplői a világ minden tájáról érkező olimpiai bajnokok és érmesek, köztük a japán Shizuka Arakawa, Stéphane Lambiel, a forgások svájci királya, „A cár”-nak is nevezett Jevgenyij Pljuscsenko, valamint a kanadai Meagan Duhamel–Eric Radford és az amerikai Meryl Davis–Charlie White párosok. Jégtáncukat Andrea Bocelli csodálatos hangja mellett rendkívül látványos vizuális megoldások – lézershow, monumentális kivetítés a jégre és a Veronai Aréna épületrészeire, változatos fény- és láng effektusok – színesítik, kosztümjeiket pedig a legnagyobb fiatal olasz divatdiktátor, Chiara Ferragni tervezte, aki közel 10 millió Instagram követőjével az egyik legbefolyásosabb ember a nemzetközi divatvilág social media színterén. A haj-stylingért Giovanni Iovinoval, a Cotril világmárka kreatív igazgatója felel, a smink a KIKO Milano, a világ vezető olasz kozmetikai márkájának kézjegyét viseli.

Az est rendezője Damiano Michieletto színházi és operarendező, aki a történelmi Nápolyi San Carlo Operaházban, a milánói La Scalában rendezett világszínvonalú produkciók után London, Párizs, Amszterdam, Koppenhága, Salzburg és Sydney nemzetközi színpadain is bizonyított. A show kreatív irányítását ismét Marco Balich, a világszerte elismert producer felügyeli, aki a világ legnagyobb show-jai közt számon tartott olimpiai nyitóünnepségek executive producere és művészeti vezetője volt 2014 telén Szocsiban és 2016 nyarán Rio de Janeiroban.