Az MKE LÁtványtervező Tanszéke ismét a FACT-on

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Tanszéke idén is szerepel a Színház- és Filmművészeti Egyetem immár második alkalommal megrendezett FACT (Festival Arts Cinema Theatre) nemzetközi fesztiválján.

A 2018. február 1-4. között Budapesten zajló egyetemi színművészeti eseményen három művészeti ág: a film, a színház, valamint társművészetként a látványtervezés is bemutatkozik.

Az 5 ország 8 egyetemének részvételével zajló programsorozatban a vizsgafilmek és - előadások mellett az MKE és a Kaposvári Egyetem látványtervező hallgatói is bemutatják a munkáikat.

A kiállítás a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Tanszék hallgatóinak féléves munkáiból válogat. Az alap- és mesterszakos hallgatók színházi, filmes és báb tervezési feladatai maketteket, látványterveket, storyboard-okat, ruhamodelleket, jelmezterveket, foglalnak magukban, amelyeket mestertanáraikkal történő konzultációk során önállóan dolgoznak ki.

A kiállítás 2018. február 1-jén, csütörtökön 18.30-kor nyílik meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem Nádasdy termében. (VIII. Vas utca 2/c.)