Ezeket az izgalmakat ne hagyd ki a Mediawave programjából

Elindult az idei Mediawave Együttlét.

Hazánk egyik legszínesebb fesztiválkavalkádja vasárnapi repertoárjából szemezgettünk filmeket, koncerteket. Egész hétvégén vár a Monostori Erőd!

Április 29. Vasárnap
16:00, Duna bástya fala
Ferenczi György és a Rackajam + The Flock Project faltánc performansza
Április 29-én folytatódik Ferenczi György és a Rackajam, valamint a faltáncos Flock Project performansza, amelyet először tavaly mutattak be a Mediawave-en. A rendezvény legnagyobb, egyedi produkciója keretében a Rackajam koncertje alatt a hallgatók egy faltánc előadást tekinthetnek meg, színpad a Monostori Erőd fala!

19:00, Ékes terem
¡Nosnach Duó (HUN)
Minimáltangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon, francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel. Ádám és Endre nem teketóriázik: nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot és mindeközben egymást is igyekeznek lépten-nyomon meglepni.

20:00 - Tiszti terem
A rossz árnyék (magyar dráma, 2017)
Jeles András 13 év után új filmmel jelentkezett, ez is látható lesz a Mediawave Együttléten! Utazás lét és nemlét között, két különc srác útkeresése, amit Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek rejtett üzenetei tovább bonyolítanak.

23:45 - Spanyolfal
Florian Demonsant Vagabond (FRA) ethno / kortárs jazz
Szóló tangóharmonika az ethno és a kortárs jazz határán, nem megtagadva a vidéki francia vért. Florian már kétszer járt nálunk a Pulcinella zenekar tagjaként. Ő sem egy napra jön, hanem végig velünk lesz. Még a győri időszakban, amikor még a Dunakapu téren volt a piac, reggelig zenéltek a Rómer udvarán, majd kimentek zenélni a libát áruló kofáknak.

Bővebb információ a Mediawave honlapján.