Tízezer látogatója volt a hétvégén a Varga Pincészetnek

A rozé must fogyott a legjobban.

A hagyományokhoz híven a badacsonyörsi Varga Pincészet idén is a legnagyobb és legszínesebb frissítő és váltópontjaként szolgált az NN Ultrabalatonon résztvevő csapatoknak és egyéni futóknak.

A versenyzők Balatonaligáról indulva futották körbe a Balatont, a táv hossza 221 km, ebből 1 km a Pincészeten keresztül vezetett, ezért több ezer futó és kísérőik látogattak el oda. Az első futók már délben megérkeztek a Vargához, az utolsók éjjel egykor haladtak tovább. A verseny útvonala keresztül vezetett fahordókkal szegélyezett 14 oC fokos, hűs pincén is. A beérkező versenyzők frissítőként mustfröccsöt kaptak, ami magas vitamin- és cukortartalma miatt kiváló energiapótló ital.

„Úgy gondolom, hogy tapasztalt helyszínszervezőknek számítunk, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy helyet adtunk az Ultrabalaton egyik váltópontjának. A nap során nálunk váltó kb. 2500 futón kívül az éppen pihenő csapattársak és a kísérők nagy része is megfordult nálunk, így előfordult, hogy egyidőben rengeteg embert kellett vendégül látunk. Egyszerre akár négyszázan is asztalhoz tudtak ülni, de sokan a gyönyörű idő miatt a Balatonra és Badacsony-hegyre néző pázsitot választották pihenőhelynek. A futóversenyt számos cég csapatépítésre használta, a Varga Pincészetnek is indult egy 12 fős csapata, a távot 20:29:43 alatt teljesítettük, de emellett fontos volt az is, hogy a verseny lebonyolításában résztvevő húsz munkatársunk majdnem 24 órán keresztül nyújtott magas szintű szolgáltatást az idelátogatóknak, és mindezt tökéletes összhangban, egy csapatként tették” – összegzi a szombati versenynapot Varga Máté, a Pincészet egyik tulajdonosa.

Természetesen a gasztronómiai élmények 2018-ban sem maradhattak el: a Varga-féle bor és must fröccsök a Varga Fröccsteraszon, a meleg street food ételek, és rétesműhelyben készült finomságok. Az éjszaki futáshoz nélkülözhetetlen kávéról az ország legjobb baristája, Török Ádám gondoskodott.

A Varga Pincészet Kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvényük van országszerte, ebből 125 hektár Badacsony környékén, 20 hektár Balatonaligán, 55 az egri borvidéken. A feldolgozóüzemek a Badacsonyi, Egri és Tokaj-hegyaljai borvidéken vannak. A pincészet 2017-es árbevétele 4,6 milliárd forint volt, az alkalmazottak száma 186 fő.  Több mint egy évtizede a Varga Pincészet értékesíti hazánkban a legtöbb palackos bort, 2017-ben 15,5 milliót. Boraik megvásárolhatók szinte az összes üzletláncban.