A Macskajáték a televízióban

Örkény időtlen drámája, Felkai Eszter (Orbánné) és Fodor Zsóka (Giza) fantasztikus főszereplésével.

2017 szeptemberében a Magyar Televízió rögzítette a Thália Színházban megrendezésre került Vidéki Színházak Fesztiválján a Békéscsabai Jókai Színház Macskajáték című előadását, melyet 2018. május 22-én, kedden 21.15-kor sugároz az MTVA M5 kulturális csatornája.

Örkény drámája Juhász Róza rendezésében, beírta magát a Békéscsabai Jókai Színház legemlékezetesebb bemutatóinak sorába. Pazar, nagyszerű, fantasztikus, briliáns, remek, természetes, bámulatos, lebilincselő, szívbemarkoló, magával ragadó, felkavaró. Ezt a sok-sok dicsérő jelzőt a Macskajáték érdemelte ki a nézőktől, illetve a kritikusoktól.

Az előadásban Felkai Eszter (Orbánné) és Fodor Zsóka (Giza) mellett Paula szerepét Kovács Edit, Egérkét Tarsoly Krisztina, Ilust Liszi Melinda, Cs. Bruckner Adelaidát Somfai Éva játssza, Csermlényi Viktorként Mészáros Mihályt, Józsiként Presits Tamást láthatja a közönség. A pincér és az ápolónő szerepében Nagy Róbert, illetve Jároli Helga tűnik fel. A nagyszerű díszletet és a jelmezeket Libor Katalin tervezte.

„A Macskajáték idén már a harmadik előadása lesz a Jókai Színháznak, melyet a televízión keresztül országosan is megtekinthetnek a nézők. Az M5 a közelmúltban a Légy jó mindhalálig, valamint a Bánk bán című előadásunkat is sugározta.
Az előadáshoz jó szórakozást kíván a Jókai Színház társulata!”