Kezdődik a Budapest Folk Fest

Ingyenes családi programok, hagyományőrző zenészek és világzenei sztárfellépők a Budapest Folk Festen.

2018. május 23-27., helyszínek: Fonó, Várkert Bazár. Szerdán a Fonóban kezdődik, majd csütörtöktől vasárnapig a Várkert Bazár szabadtéri színpadát lakja be a 9. Budapest Folk Fest, a Fonó nép- és világzenei fesztiválja. A programsorozat bemutatja az autentikus népzene és néptánc kiemelt előadóit és hagyományőrző mestereit éppúgy, mint a világzene idei legizgalmasabb produkcióinak egy szubjektív válogatását.

„A folk egy mély kút, ahonnan megannyi más stílus is táplálkozik, kimeríthetetlenül gazdag, személyes, egyszerű, befogadó. Nem feladatunk, hogy mi jelöljük ki a műfaj határait, mi mondjuk meg, hogy mi a folk és mi nem. Örülünk, hogy 2010 óta minden tavasszal megte-remthetjük a lehetőséget, hogy mindenki ízlése szerint választhasson.” – vallják a szervezők

Melegföldvár és Búza zenéje és táncai lesznek a szerda esti Fonó-béli este középpontjában az Eszterlánc zenekarral, majd a táncházban kalotaszegi hagyományőrző falusi mesterekkel. A fesztivál két külföldi vendége a Várkert színpadán idén a francia Sergent Garcia és a török Cigdem Aslan lesz, fellép Lajkó Félix a lengyel VOLOSIval, koncertet ad a Góbé Porteleki Lászlóval, Dresch Mihály két kvartettjével lép fel, színpadra áll a Fitos Dezső Társulat, a Corvinus Néptáncegyüttes, és a nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes. Megvalósul a Pompás Kalotaszeg című produkció, amelyben kiemelt népzenész és táncos egyéniségek lépnek fel együtt. Minden este folkkocsma várja az érdeklődőket a Várkert Bazár borteraszán. Vasárnap ingyenes családi nappal várják szervezők a családokat a Várkert bazárban: Szalóki Ági, Novák Péter, Az Újbudai Babszem Táncegyüttes, a Heveder zenekar és Eötvös Rémusz, a BaHorKa és a Gatyamadzag zenekar szórakoztatja majd a kicsiket és  a nagyobbakat.
Merüljön el ebben a folk rengetegben, amely abból a hagyományból táplálkozik, amely a miénk!
A vasárnapi családi napra a belépés ingyenes, a többi napra jegyek és fesztiválbérlet – elővételben olcsóbban kapható – itt.