A hinta és a tulipán

Karinthy Vera és Bornai Tibor zenés irodalmi műsora.

A különleges eseményt két ismert név fémjelzi. Karinthy Vera a jól ismert író-dinasztia sarja – Frigyes dédunokája – ennek minden előnyével és terhével megáldva. Előny az ebben a családban természetesen hömpölygő tehetség természetessége, hátrány a rendkívül magas elvárás, ami a mágikus név kimondásakor azonnal ébred. Vera énekel. Hangja érzékeny, minden modorosságtól mentes és igazán jól illeszkedik Bornai Tibor dalaihoz, aki nem csak mind a mai napig a KFT együttes szerző-előadója, de több mint két évtizeden át Koncz Zsuzsa szerzője és zenei producere is volt.

Ezek a dalok finoman, lírai vonalakkal rajzolják meg életünk apró drámáit, a hétköznapi emberek csodálatos pillanatait. Erről szól a Repülő ember, a Hinta és a tulipán (az est címadó szerzeménye), a „B” osztály című dal és még sok más szerzemény.

Két emberi hang, egy szál gitár. Az előadásnak nem csak a hangjai. de a csöndjei is értékesek. A gitár mintha lelkünk húrjaira rezonálna. Szép, lírai pillanatokkal leszünk gazdagabbak, ha beülünk erre a különleges humorral átitatott előadásra, és úgy megyünk haza, hogy barátaivá váltunk Karinthy Verának és Bornai Tibornak, akik a Karinthy-szellemiség szárnyain lebegve valami emberit, valami közvetlent, valami igazit tudnak nyújtani a hallgatóságnak.

Karinthy színház: május 27, 15 óra