PASO koncerttel, mesékkel, játékokkal és kreatív foglalkozásokkal vár gyermeknapon a Müpa

Május utolsó vasárnapján ismét a gyermekek veszik birtokba a Müpát, ami erre az alkalomra valódi csodaországgá alakul.

Az ingyenes Cifra Palota XXL – Gyermeknapot május 27-én a PASO koncertje nyitja, lesznek zenék és mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív és ismeretterjesztő foglalkozás várja azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik tartalmas kikapcsolódásra és felejthetetlen élményekre vágynak.

A Müpa nagyszabású gyermeknapi programsorozatát fennállása óta, immáron tizennegyedik éve rendezi meg. A Cifra Palota XXL – Gyermeknap – amely az ingyenes vasárnapi rendezvény, a Cifra Palota „nagytestvére” – célja, hogy vonzó alternatívát nyújtson azoknak a családoknak, akik a majálisok hangulatán túl a tartalmas kulturális kikapcsolódás iránt is érdeklődnek. A Müpa előtti zenés színpad már délelőttől megtelik, zenészek színe-java váltja majd egymást rajta. A sort a szülők egyik nagy kedvence, a PASO nyitja, aki a matinékoncerten a legfiatalabb korosztály tagjai közül is biztosan szerez majd magának lelkes rajongókat. A Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede idén sem maradhat ki a fellépők közül, színpadra lép még a Csurgó zenekar, a gyermekek alkotta ütőzenekar, a Drums Ütőegyüttes pedig Samba à la drums koncertjével varázsol igazi fesztiválhangulatot. A Fesztivál Színház színpadán a #népzene előadáson kiderül, hogyan tud a népzene megújulni és a gyermekek számára is izgalmas lenni. A Kollektív Alternatív Zeneműhely ifjú rockzenészekből álló formációja pedig bebizonyítja, hogy tényleg bármelyik gyermekből lehet zenész. A legkisebbeket ezúttal is a Mesés-táncos színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után a Tintaló Társulat Horgászni tilos! című cirkuszi produkcióját élvezhetik a kicsik, majd a Süni, a pökhendi című bábjáték következik. A Szamárfül Projekt drámapedagógiai műhely A gomba alatt című előadással érkezik, a Napra-Forgó pedig pörgős táncházzal rázza fel a közönséget.

A programok sorának azonban itt nincs vége: a színpadi események mellett még számtalan lehetőség lesz a szórakozásra. A kreatív foglalkozásokon és a sokszínű sportlehetőségeken túl a gyermekek többek közt kipróbálhatják a Müpa önálló fejlesztésű, virtuális valóság alapú zenei játékát, ami szórakoztató módon járul hozzá a gyerekek zenei neveléséhez. A WWF - Élővilág party a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, de a gyermeknapok elmaradhatatlan kelléke, a körhinta, vagy a látványos királyi várjáték sem hiányozhatnak. 
Szép idő esetén a piknikkosarat sem érdemes otthon felejteni, aki pedig a BKK menetrendszeri folyami járatával érkezik, annak már a Müpába vezető út is igazán kalandos lehet.
Cifra Palota XXL - Müpa Gyermeknap
2018. május 27. vasárnap 10:00-15:00