Ha péntek, akkor Villány

A lüktető ska követei és a horvát hagyományőrző tamburások is Villányba érkeznek.

Június 15-én a PASO nagyszínpadi koncertjével folytatódik a „Ha péntek, akkor Villány” programsorozat.

A Villányba látogatókat az ingyenes koncertek és családi programok mellett a horvát-magyar gasztro-udvar kóstolóval egybekötött látványkonyhája és a horvát Orahovica település kulturális produkciói is várja ezen a napon. A Gasztroudvarban 17 órától a két nemzeti bab-étel, a horvát vinogradarski grah és a magyar babgulyás verseng majd egymással késő estig, a Diófás téren pedig Majoros Ági Bábszínháza és a Villányi Kadarka Néptáncegyüttes várja a családokat. A villányi Rendezvénytéren neves borászatok és a régió őstermelői kínálják majd finomabbnál finomabb boraikat, ételkülönlegességeiket.

A nagyszínpadon 19 órától a horvát Kud Crkvari különleges hagyományőrző bemutatója, majd 20.30 órától hazai fesztiválok egyik kedvence, a Pannonia Allstars Ska Orchestra hozza el a villányi közönségnek a lüktető ska, a hazai népi ízek, a füstös reggae és a sodró balkáni témák bombabiztos zenei elegyét. A PASO koncerten borítékolható lesz az extázis, így nem csoda, hogy a szervezők 22.30 órától az est zárásaként a magyar és külföldi slágerek egyik legtáncoltatóbb bandáját, a Royal Zenekart is meghívták, akik a mulatós és könnyűzenei számok mellett, ezúttal horvát dalokkal is készülnek.

Az „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogennel hirdetett pénteki programsorozat az Interreg V-A Magyarország-Horvátország együttműködési program támogatásában valósul meg, amelynek köszönhetően az idén nemcsak a helyszínek, hanem a programok száma is megtöbbszöröződött.

Június 15.
Rendezvénytér
19:00 Kud Crkvari hagyományőrző bemutató
20:30 PASO
22:30 Royal Zenekar
Diófás tér
17:00 Százszorszép Bóbiska - Majoros Ági Bábszínháza
18:00 Villányi Kadarka Néptánc Egyesület
Gasztroudvar
17:00 Kulináris kalandozások
látványkonyha, kóstoló és beszélgetés a horvát és magyar gasztronómia jegyében.
Bográcsban a bab-duett: vinogradarski grah vs. babgulyás