Valentin-napi Hétfő esti jazz

Jegyár: 
1500 Ft, 2900 Ft, 3600 Ft
Időpont: 
2010. február 15. 19:30 - hétfő

A Hétfő esti jazz következő rendezvényén, február 15-én Moór Bernadett és a Modern Art Orchestra lép színpadra a Fesztivál Színházban. A koncert után Hétfő esti jam a Pecek Lakatos Trióval.

Moór Bernadett a magyar zenei élet nagy visszatérője: a kilencvenes évek közepén az egyik legsikeresebb magyar lányzenekar tagja volt, 2006-ban azonban új stílusban tért vissza és a popzene helyett a jazz felé fordult. Kezdeti szólókarrierjét egy nagyzenekari jazzalbum követte, melyhez Fekete-Kovács Kornélt és zenekarát, a Modern Art Orchestrát hívta partnernek. A főként Fekete-Kovács Kornél által hangszerelt lemez dalszövegeit Hárs Viktor, Hegyi György, Szabó Ági és Hajós András jegyzi, egy duett erejéig Horváth Charlie is közreműködik rajta.

A februári produkció programja főként a Valentin-nap köré épült, így többnyire romantikus hangvételű dalok szerepelnek a repertoárban. Az énekesnő saját szerzeményei mellett Fekete-Kovács Kornél két új dala is felcsendül majd, sőt a zenekar trombitás-művészeti vezetője énekesként is közreműködik az egyik számban, mindezek mellett pedig magyar örökzöldek is hallhatók lesznek az est során.

A koncert után fél tíztől a Pecek Lakatos Trió lép fel a Bohém étteremben. A belépés ingyenes.

Január végén Balázs József triója nyitotta meg a Hétfő esti jam sorozatot. A Hétfő esti jam célja, hogy a Művészetek Palotája szélesebbre tárja kapuit a jazz előtt, és így az élő, improvizatív hangszeres kamarazene varázsát a hangversenytermi kereteken túl, testközelben is átélhesse a közönség. A jamre közvetlenül a Hétfő esti jazz programjának befejezése után kerül sor a Bohém Étteremben. És mivel a jam alaptulajdonsága a meglepetés ereje, ennek jegyében akár többször is lehet arra számítani, hogy a Fesztivál Színház aznap esti művésze a fiatalokkal is folytatja a műsort, immár felhőtlen örömzenélés keretében, így lesz ez Moór Bernadettel is, aki nagy örömmel csatlakozik majd Pecek triójához.

A Pecek Lakatos Triót három fiatal, lenyűgözően tehetséges zenész alkotja. A trió „rangidős” tagja a 29 éves András, aki a magyar jazz-zenészek új generációjának egyik legjobb dobosa, számos jazzformáció tagja, a Magyar Rádió Kovács Gyula Jazzdob Tehetségkutató Versenyének győztese. A bőgős Lakatos Pecek Krisztián már a 2004-es Londoni Jazz Fesztiválon is elkápráztatta a közönséget, s ő is remekelt a jazzbőgősök számára meghirdetett, Vajda Sándorról elnevezett tehetségkutatón. Unokatestvérük, a jazzjátékot autodidakta módon elsajátító Adorján friss és könnyed stílusával érinti meg hallgatóit. A trió elsősorban a mainstream stílust és repertoárt adja játssza, fiatalos és könnyed formában, és néhány saját szerzeményt is megszólaltatnak.

Hirdetés