A 80-as évek legjobb csajai

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. december 30. 0:00 - csütörtök - 2011. február 28. 0:00 - hétfő

Legendás manekenek címmel nyílt plakátkiállítás az 1970-80-as évek plakátnaptáriból a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum előcsarnokában. A megnyitón megnézhettük mennyit öregedett Bíró Ica.

Ági Nektár, Róna üditőital,Videoton, Budapesti Rádiótechnikai Gyár, Caola, Csemege. Ismerős és kevésbé ismerős, vagy teljesen elfeledett márkák. Bezzeg a 70-es 80-as években a magyar kereskedelmi élet legnépszerűbb reklámhordozói a kártya és plakátnaptárak gyakori szereplői voltak. Minden magára valamit adó vállalat több százezres példányszámban ontotta magából az elsősorban szép nőket ábrázoló plakátokat.

Ennek az időszaknak - mondanivalójában ízlésesen szolid, fényképészetileg korszerű - darabjaiból állították össze Tóth József Füles, a kor legendás manekenjeit ábrázoló kollekcióját.

Bár a Fabulon legendás plakátja nekem hiányzott, ahogy Pataki Ágit sem láthattuk a megnyitón, mindenesetre érdekes volt látni, hogy néznek ki ma a 80-as évek bomba női. Mindenki döntse el, hogy a fiatal csibéket, vagy az érett nőket szereti. Lehet nosztalgiázni.

Forrás: MKVM