2017. augusztus 20. - vasárnap

Mesekalandok a hosszú hétvégén a Skanzenben

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Skanzen
Időpont: 
2015. augusztus 20 - 2015. augusztus 23
Mesés hétvége

Az augusztus 20-i négynapos Mesés hétvégén a gyerekeké a szentendrei Skanzen.

Azokat a gyermeki énjüket még őrző felnőtteket is várják, akik szembe mernek szállni a sárkánnyal, hogy kiszabadítsák a királylányt, hamubasült pogácsával a batyujukban vándorútra indulnak, kiállják a három próbát, varázsbuborékkal tesznek csodákat, madárfüttyöt csalogatnak elő élettelen tárgyakból, egyszóval pár órára kilépnek a mindennapokból, hogy egy csodavilágban kalandozzanak.

A szentendrei Skanzen Mesés hétvégéjén augusztus 20. és 23. között minden egyes nap más-más mese kerül a középpontba, és a mesékkel együtt újabb és újabb kézműves foglalkozások, kalandok várják a látogatókat.

Augusztus huszadikán hét állomásos mesetúrának vághatnak neki saját készítésű zokniparipájukon a bátrak, hogy megszerezzék a három aranyhajszálat, túljárjanak a sárkány eszén, és a próbákat kiállva kiszabadítsák a világszép nádszálkisasszonyt.
Augusztus 21-én furfangos állatok játsszák a főszerepet, ezt követően szombaton csodatévő varázsmeséket élhetnek át a családok, majd augusztus 23-án kincskereső történet elevenedik meg a portákon.

A látogatóknak alkalmuk lesz próbára tenni magukat a népi ügyességi, erősségi és furfangos gyakorlatokon. A kalandra induló vándoroknak hamubasült pogácsa dukál, amihez a batyut is elkészíthetik, de lesz aranyszőrű bárány-, fátyol-, kincses erszény-, varázssíp-, sőt varázskavics-készítés is. A Molyolda játszóház régi idők játékaival várja a vendégeket, az alkotásra vágyók pedig mesefestésben és közös meseköltésben élhetik ki fantáziájukat.  A megfáradt hősök a mesekuckóban pihenhetik ki magukat tündéres, manós meséket hallgatva, de a Pajtamozi is várja őket reggeltől estig a klasszikus Magyar Népmesék rajzfilmsorozat epizódjaival.
A Mesés hétvége részletes programja itt található.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az átadás

Két hónap alatt az eladott termékekből 11 318 000 forint gyűlt össze.

plakát

Ünnepi koncert augusztus 20-án.

CD borító

Boltokban a P. Mobil új albuma!