6 új exkluzív zenei felvétellel jelentkezik nyáron a Müpa – most érdemes csatlakozni ingyenes hűségprogramjukhoz

A Müpa idén nyáron is exkluzív koncertfelvételekkel járul hozzá a felhőtlen nyári kikapcsolódáshoz.

Az intézmény honlapján több mint 80 videó- és hanganyag közül választhatnak a szórakozásra vágyók, ráadásul a nyár folyamán 6 különleges újdonsággal bővül a kínálat, amelyek július 23-tól érhetőek el a weboldalon.

Bár a Müpa a nyári szünetet követően majd csak augusztus 20-án nyitja meg újra a kapuit, méghozzá nagyszabású ingyenes jazzprogrammal, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tartogatna izgalmas élményeket ezekre a hetekre is. Az intézmény honlapján elérhető digitális gyűjteménynek köszönhetően a közönség bárhol, bármikor átélheti újra – vagy először – a legemlékezetesebb koncertjeiket.

Idén nyáron 6 új felvétel érhető el az elmúlt évek legjobbjai közül. Érdemes meghallgatni például a zürichi zongorista-zeneszerző Nik Bärtsch „rituális groove” zenét játszó „zen-funk” csapatát, a Ronint, amely a kortárs klasszikus zene, a japán rituális zenék és az elektronika stíluselemeit keverve alkot maradandót. A festő- és filmművészek, írók és költők munkáiból is előszeretettel merítő német Michael Wollny személyében szintén egy magával ragadó zongoristával ismerkedhetnek meg a weboldalra látogatók. A művész 2014-ben az izraeli származású Tamar Halperin csembalóművész társaságában varázsolta el a közönséget a Müpában.

Megéri elmerülni a Tárkány Művek népzene, jazz, pop és sanzon ötvözetéből megalkotott különleges világában, vagy újra átélni David Bowie egykori zenésztársainak koncertjét. A szaxofonos-zeneszerző Donny McCaslin kvartettje ugyanis alapzenekarként működött közre a néhány éve elhunyt legenda Blackstar című utolsó lemezén – 2016-ban pedig saját különleges zenéjüket hozták el a hazai közönségnek.

Az egyik legnépszerűbb magyar csapat, a Punnany Massif hatalmas sikert aratott, kifejezetten hangversenytermekre megálmodott 2016. decemberi koncertjét is élmény lesz újranézni, hiszen korábban soha nem hallott kompozíciók is felcsendültek. Végül, de nem utolsósorban az olasz gyökerekkel rendelkező Pátkai Rozina elektronikus zenei produkciója, a Minka első koncertjét is megtekinthetik a látogatók: a sokoldalú fiatal énekesnő magyar költők verseit énekli, átértelmezve a versmegzenésítés műfajának hagyományait.

Aki szeretné a rövidebb verziók helyett a teljes felvételeket végignézni, annak nem kell  mást tennie, mint néhány kattintással csatlakozni a számos előnnyel járó, ingyenes Müpa+ hűségprogramhoz, amelynek tagjai a jegyvásárlásaikkal pontokat gyűjthetnek,  és így extra kedvezményekre tehetnek szert, illetve akár zárt körű eseményeken is részt vehetnek.

Az új exkluzív tartalmak ezen a linken érhetőek el.