A Rakuten Viber felveszi a harcot a spamekkel

A Viber most lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikusan kiszűrjék az üzeneteket, és eldöntsék, ki adhatja hozzá őket egy-egy csoportos beszélgetéshez.

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető, egyszerű kommunikációt biztosító üzenetküldő alkalmazása bejelentette, hogy számos új eszközzel fog küzdeni a spamekkel szemben, továbbá egy extra funkció, a név szerinti keresés is elérhető lesz hamarosan. A rohamosan változó világban az üzenetküldő alkalmazások egyre nagyobb teret nyernek az életünkben, az emberek pedig egyre nyitottabbak az új ismeretségekre. Ennek kapcsán több információ jut el hozzánk, mint valaha, így a felesleges üzenetek és a spam levelek kiszűrése kulcsfontosságúvá válik.

A Viber felhasználói beállíthatják, hogy csak ismerőseik hívják meg őket a közösségekbe és csoportos beszélgetésekbe. Az alábbi adatvédelmi beállítás a További > Beállítások > Adatvédelem > Csoportok > „Beállítom, ki adhat hozzá csoportokhoz” útvonalon lesz elérhető. Mindemellett az ismeretlen feladóktól származó új, közösségi és csoportos csevegési meghívók automatikusan az új „Engedélykérés” mappába kerülnek. Így a fő csevegőlista átlátható marad és a nem kívánatos kérésekkel sem kell találkozni.

Ha rákeresünk egy felhasználó nevére a Viber keresősávjában, az illető a profilképével együtt jelenik majd meg a keresési eredmények között. A Viber a felhasználók adatainak védelmével kapcsolatos határozott álláspontjának szellemében a keresés útján kezdeményezett beszélgetésekre további intézkedéseket vezetett be:

• minden felhasználó telefonszáma rejtve marad, amíg nem engedélyezik annak megosztását;

• az online állapot rejtett marad;

• a hang- és videóhívások nem elérhetőek.

Azok a felhasználok, akik nem szeretnék, hogy megtalálják őket, a További > Beállítások > Adatvédelem > „Találjanak meg név alapján” útvonalon kikapcsolhatják a funkciót.

Mielőtt globálisan is elérhetővé válna a név szerinti keresés és az üzenetek engedélyezése, a Viber pár kiválasztott országban teszteli a funkciókat.