Horrormaraton Halloween éjszakáján a Pólus Moziban

Október 31-én rendhagyó különkiadással jelentkezik Pólus Klasszik Filmklub.

Halloween alkalmából ezen az estén Pólus Mozi termeiben az elmúlt 6 évtized kultikus horrorfilmjei kerülnek újra nagyvászonra egy-egy vetítésre. A premierfilmek mellett egyedi tartalmakat, koncertfilmeket, élőkoncerteket és meseszínházi gyermekprogramokat is műsorra tűző XV. kerületi Pólus Moziban 2017 óta működik a „Pólus Klasszik Filmklub”, amelynek küldetése, hogy újra mozivásznon mutassa be a filmtörténet legnagyobb klasszikusait. Ennek jegyében tematikus sorozatok és évfordulós vetítések keretében, közösségi moziélményként teszi egy-egy alkalommal újra elérhetővé a filmtörténet örök érvényű alkotásait.

Halloween alkalmából október 31-én a Pólus Klasszik Filmklub rendhagyó különkiadással jelentkezik: ezen a szombati napon 17:00 órától a Pólus Mozi mind a 6 termében a borzongásé lesz a főszerep, az elmúlt 6 évtized kultikussá vált horror és thriller filmjei kerülnek újra nagyvászonra. Norman Bates, Jason Voorhees, Drakula gróf, Michael Myers, a Bőrpofa és társaik, köztük madarak, cápák, múmiák, zombik és alakváltó idegenek szórakoztatják a nagyérdeműt ezen az estén, újra székhez szegezve a nézőket egy-egy vetítés erejéig. A filmeket digitálisan felújított képpel és hanggal vetítik, néhány kivételtől eltekintve magyar szinkronnal.

A vetítési programban csupa különlegességet találhatnak a horror műfaj rajongói, a legnagyobb klasszikusokat az 1960-as évektől a 2000-es évekig. Látható lesz többek között az Oscar-jelölt Psycho (1960) és a Madarak (1963) Alfred Hitchcocktól, kultikus zombifilmek, mint a Holtak hajnala (1978) George A. Romerótól, és az Evil Dead – Gonosz halott (1981) Sam Raimitól, Peter Jackon őrült és gyomorforgató horror-paródiája, a Hullajó! (1992). Nem hiányozhatnak a progamból a slasher-klasszikusok sem, mint a Péntek 13 vagy a Halloween – A rémület éjszakája (1978). Halloween előzetes itt.

Különleges színfolt a programban Werner Herzog Berlinben Arany Medve-díjra jelölt filmje, a Nosferatu – Az éjszaka fantomja (1978) Klaus Kinski és Isabelle Adjani főszereplésével. Látható lesz Carpenter hátborzongató body-horrorja, A dolog (1982) Ennio Morricone zenéjével, Steven Spielberg 3Oscar-díjjal elismert Cápája (1975), és a műfajt újraértelmező, erőszakos jelenetei miatt anno több országban is betiltott A texasi láncfűrészes mészárlás (1974). A texasi láncfűrészes mészárlás előzetes itt.

A 90-es és 2000-es évekből olyan népszerű filmek színesítik a programot, mint az Alkonyattól pirkadatig (1996) Robert Rodriguez-től, Paul Anderson pénztáraknál megbukott de később kult-státuszba emelkedett scifi-horrorja, az Event Horizon – A halálhajó (1997), Stephen Sommers Oscar-jelölt kalandfilmje, A múmia (1999) és a zombiapokalipszist akciófilmbe oltó Z világháború (2013).

A Halloween Horrormaraton vetítései karszalaggal látogathatók, amely elővételben is megvásárolható a mozi honlapján, vagy személyesen a jegypénztárban.

Részletes program és kezdési időpontok a Horrormaraton Facebook-eseményében olvashatók.