Romano Drom koncert stream a TRIP WebSzínházában

A Romano Drom stream koncertjével ünnepli a magyar kultúra napját a TRIP WebSzínháza.

A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép európai cigányzenekar, 1998-as alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Koncertjeik minden alkalommal jó kedvre és táncra sarkallják a közönséget.

A formáció a hétköznapokban rejtve virágzó urbánus folklór, a kortárs cigányzenei reflexió autentikus üzenetével könnyedén hódítja meg akár a mainstreamhez szokott hallgatóságot is. Turnéik során bejárták a világot (30 országban több mint 500 koncertet adva), 20 év tapasztalata formálta a dalaikat karcosan sallangmentessé. A zenekar 7 eddig megjelent lemezanyagában, a repertoár gerincében, Kovács Antal alapító szerző az élő oláh zenei tradíció belső megújítására irányuló célkitűzése bontakozik ki. A szerzői célt legpontosabban fedő, néhol eltérő eredetű kultúrák zenei megoldásait magába olvasztva alakul világzenévé az anyag.

Borongós-érzelmes, ugyanakkor táncba hívó dalaik sodrása nyelvismeret nélkül is rímel a dob, basszusgitár hangszereléssel kiemelt hagyományos húros és ütős ritmushangszerek, a feldolgozott ősi dalok, s az új szerzemények összjátékára. Az oláh cigány hagyomány új tartalmakkal gazdagított perspektívája, a harmonikusan egyöntetű sokféleség -a zenekar kiváló, a közönség hangulatára fogékony előadói képességei mellett- garancia a zenekar zajos sikerére.

További információ itt.