Magyar filmek a Berlinálén

Ma vette kezdetét a 60. jubileumi Berlinale, ahol a HungariCom Kft. Almási Réka Team Building, Sas Tamás Szélcsend és Orosz Dénes Poligamy című filmjét mutatja be a nemzetközi közönségnek.

60. alkalommal kerül megrendezésre Európa legrangosabb filmfesztiváljai között számon tartott Berlinale, amely kísérőrendezvényeként szervezett European Film Marketen, ahol a filmkészítők léphetnek a nagyérdemű elé, a HungariCom Kft. – a Magyar Filmúnióval közös standon - Almási Réka Team Building, Sas Tamás Szélcsend és Orosz Dénes Poligamy című filmjét mutatja be a nemzetközi közönségnek.

A HungariCom Kft. a fenti három film mellett, melyek nemzetközi premierjére a filmvásáron kerül sor, további 44 filmet képvisel, köztük olyan alkotásokat, mint Goda Krisztina Kaméleon, Pálfy György Nem vagyok a barátod, Fonyó Gergely Made in Hungária, Herendi Gábor Valami Amerika 1.-2., Goda Krisztina Szabadság Szerelem! és Makk Károly Így, ahogy vagytok című filmjei.
A HungariCom Kft. a fenti filmeket nem csak a filmvásárló közönség számára népszerűsíti, hanem a filmek nemzetközi fesztiváloztatását is végzi. Az elmúlt évben a HungariCom Kft. által képviselt filmeket mindösszesen 200 fesztiválra delegálta, melyek közül 102 alkalommal a HunagriCom Kft. nevezte a filmeket az adott fesztiválra, 98 alkalommal pedig a Fesztivál kérésére nevezte be a filmeket. Az általuk fesztiválra delegált nyolc film, 2009-ben összesen 77 nemzetközi fesztiválon vett részt, melyek közül 5 volt „A”-kategóriás.

Külön említést érdemel, hogy a Kaméleon című film hivatalos versenyprogramban volt az „A” kategóriás Sanghai Nemzetközi Film Fesztiválon, majd ezután hivatalos programban szerepelt a szintén „A” kategóriás Moszkvai és Kairói Film Fesztiválokon is.
Az Immigrants – Jóska menni Amerika című film két „A” kategóriás film fesztiválon is versenyprogramban szerepelt, valamint három díjat nyert kiemelt nemzetközi animációs film fesztiválokon.
A HungariCom az idei filmvásáron is markáns jelenlétre törekedett és a fesztivál több helyén is látványos felületeken vásárolt hirdetéseket az általa képviselt filmeknek.
A HungariCom Kft. elkötelezett híve a magyar filmek nemzetközi népszerűsítésének. Eddigi tevékenységének összefoglalásaként elmondható, hogy 15 magyar filmet értékesített a világ 46 országába.

A HungariCom Kft. Magyar Filmúnióval közös standja az Eurpopean Film Market főépületében, a Martin-Grupius Bau múzeum 139-es standján található, ahol minden érdeklődőt szeretettel várnak.