Magyar filmek a Lincoln Centerben

„Új filmek Magyarországról” címmel mutat be vetítéssorozatot február 12-vel kezdődően a New York-i Lincoln Center. Gigor Attila és Almási Tamás személyesen mutatja be filmjét a világhírű kulturális központban.

A Nap utcai fiúk, az Iszka utazása, az 1, a Koccanás, a Töredék, a Kaméleon, A nyomozó, A londoni férfi, az Utolsó idők, a Tejút és a Delta című magyar játékfilmek lesznek láthatóak a New York-i Lincoln Centerben február 12-én kezdődő „Új filmek Magyarországról” című vetítéssorozat keretében. A közelmúltban készült kiemelkedő magyar mozifilmekből összeállított csokrot Kenyeres Bálint rövidfilmje, A repülés története, Almási Tamás Puskás Hungary és Forgács Péter Hunky Blues című dokumentumfilmjei színesítik.

Az egyhetes vetítéssorozatnak, melyen Gigor Attila és Almási Tamás is személyesen mutatja be rendezését, az Egyesült Államok vezető kulturális intézményei között jegyzett Lincoln Center for Performing Arts ad otthont.

Az 1969-ben alapított Film Society of Lincoln Center egyike a legrégebb óta működő amerikai filmintézeteknek. Filmfesztiválja, az évente megrendezett New York Filmfesztivál, valamint a New Directors/New Films elnevezésű szemle fedezte fel az amerikai közönség számára Truffaut-t, Fassbinder-t és Almodóvar-t is.