L1danceFest 2021 – 20 év! Búcsúkoncert

Nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválja 20. alkalommal Budapesten az L1 Egyesület szervezésében.

Szeptember 1. és 5. között az L1 Egyesület 20. alkalommal rendezi meg Budapesten és rendhagyó módon vidéken az L1danceFest névre hallgató nemzetközi szemlét, melynek fókuszában a kortárs előadóművészetek (tánc- és társművészetek, zene illetve a performatív művészetek) állnak.

Az L1 Egyesület immáron 20 éve biztosítja és bizonyítja, hogy a kortárs, független formában működő hazai és külföldi előadók jelenléte szükséges és építő a hazai táncszakmai életben is. A szervezők az L1danceFest programjainak kialakításakor fokozottan figyelnek arra, hogy úgynevezett OFF programok (kísérő események) is megjelenjenek, ezzel is hangsúlyozzák a fesztivál közösségépítő erejét, valamint a szakma alaposabb megismerését, testközelbe kerülését. Ezért kiállítások, beszélgetések, valamint a társművészetek megjelenése jellemzi a fesztivált a kezdetek óta.

A külföldiek mellett kiemelten fontosnak tartják a szervezők, hogy a nemzetközi fesztivál szövetében magyar alkotók is megjelenhessenek, különös tekintettel az L1 Egyesület tagjainak és rezidens művészeinek a munkáira. Idén (a tavasz óta átrendeződött utazási lehetőségek miatt sajnos a külföldi meghívottak nagy részét le kellett mondják; de cserébe) főleg magyar művészeket mutat be a fesztivál. Idén – első és egyben utolsó alkalommal - a Budapesten kívüli régiókba helyezik az akciókat, aktivitást és minden este a Bakelit Multi Art Center-be várják vissza a nézőket, hogy közösen ünnepeljenek és egyben búcsút is mondjanak a 20. fesztiválnak.

(a mellékelt fotón Teatr A Part / Marcin Herich (PL): The Rite of Spring - foto Studio HoM Photography)

Az L1danceFest 2021 számokban; 16 előadás – 3 kiállítás és megnyitó akció – 3 koncert – 1 képzés – 10 önkéntes segítő.

Fő szervező: L1 Egyesület

Művészeti vezető és program-kurátor: Ladjánszki Márta (L1-tag)

Házigazda: Varga Zsolt (L1-tag)

Beszélgetéseket vezeti: Ladjánszki Márta (L1-tag)

Fordítás: Varga Zsolt (L1-tag)

A vidéki programok társszervezői: Bauer Márton (Dörgicse), Kovács István (Monor/Csévharaszt), Nagy Mária/Markács Rózsa (Délegyháza)

Fő dokumentáció: Kovács István (L1-tag), Lajti Balázs

Grafika: Korolovszky Anna

Fő támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA

Befogadó/együttműködő helyszínek/partnerek:

Bakelit M. A. C., MAMŰ Galéria, Egy Falu – Egy Város Egyesület, Naturista Oázis Kemping

Az egyes előadások/projektek további támogatói:

Artemisszió Interkulturális Alapítvány, Be SpectACTive!, Creative Europe Programme, ZéróPlusz Táncstúdió, SkhyzoKhyno Studio, Fészek Fotó Stúdió, „Köszönjük, Magyarország!” program, Nemzetközi Visegrádi Alap, EMMI, NKA – Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, Naturisták Virtuális Klubja Egyesület (NaVKE), Trans Europe Halles (TEH)

Média partner: CHB – Collegium Hungaricum Berlin, szinhaz.online, Táncművészet

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.

További információ L1danceFest weboldal - L1danceFest FB-oldal - L1 Egyesület FB oldal.