A NordVPN elindítja a Threat Protectiont, és belép a víruskereső piacra

A NordVPN, a világ vezető VPN-szolgáltatója újabb lépést tett, hogy megszilárdítsa piacvezető pozícióját a kiberbiztonság területén a Threat Protection kiadásával, amely integrálva van a NordVPN alkalmazásba. Ez az új funkció átfogó védelmet kínál a számítógépes fenyegetésekkel szemben, mivel blokkolja a nyomkövetőket, az adathalász kísérleteket, a tolakodó hirdetéseket, a rosszindulatú webhelyeket és a fertőzött fájlokat.

„A Nord Securitynél tudjuk, hogy a kiberbiztonság gyorsan fejlődik, és a kiberbiztonsági eszközöknek is fejlődniük kell. Egy átfogóbb kiberbiztonsági vállalattá való átállásra irányuló szélesebb törekvés részeként a Threat Protection bevezetése egy lépéssel közelebb visz bennünket” – mondja Vykintas Maknickas, a NordVPN termékstratégája. „A fenyegetésvédelem bevezetésével több szolgáltatást és átfogóbb védelmet tudunk majd kínálni, amely nem pusztán a VPN-kapcsolaton múlik.”

A fenyegetésvédelem három elsődleges fenyegetést mérsékel. Ide tartoznak a webkövetők és a rosszindulatú hirdetések, a káros webhelyek és a fertőzött fájlok.

Webkövetők és rosszindulatú hirdetések. A nyomkövetők elleni küzdelem általában kívül esik a VPN hatókörén, és itt jön szóba a fenyegetésvédelem. A Threat Protection a teljes internetes adatvédelmi élményt javítja a nyomkövetők teljes blokkolásával. Valós időben figyelheti és kezelheti a blokkolt nyomkövetőket.

Káros weboldalak. Használja a fenyegetés elleni védelmet az internet böngészése közben is, hogy elkerülje a rosszindulatú webhelyeket. A fenyegetésvédelem figyelmeztetést jelenít meg az oldal betöltése előtt. Ez lehetővé teszi, hogy kilépjen ahelyett, hogy továbblépne egy kártékony webhelyre, és adathalászatot követne el, vagy gyűjtené adatait.

Fertőzött fájlok. Ezenkívül, ha letölt egy fájlt az internetről, a fenyegetés elleni védelem lehet az első védelmi vonal. Megvizsgálja a rosszindulatú programokat, és ha nem észlel fenyegetést, a fájl megszakítás nélkül biztonságosként lesz megjelölve. De ha rosszindulatú programot találnak, a fájl törlődik, mielőtt bármiféle kárt okozna. Ezenkívül bármikor hozzáférhet a beolvasott fájlok naplójához, amely bármikor megtekinthető.

„A Threat Protection átveszi azt, ami egykor a víruskereső szoftver feladata volt, és egyesíti a NordVPN-nel” – mondja Vykintas Maknickas, a NordVPN termékstratégája. „Függetlenül attól, hogy mióta használja az internetet, egy bizonytalan webhely vagy letöltés áldozatává válhat. Pontosan ezért vezették be a fenyegetés elleni védelmet – egy biztonsági réteg hozzáadásával biztonságosabbá, tisztábbá és privátabbá téve az online böngészést.”

A fenyegetés elleni védelem használatához a felhasználóknak le kell tölteniük a NordVPN alkalmazás legújabb OpenVPN verzióját a hivatalos webhelyről. Ha engedélyezve van, a funkció megvédi a felhasználókat anélkül, hogy VPN-kiszolgálóhoz kellene csatlakozniuk. A Threat Protection jelenleg minden macOS-felhasználó számára elérhető, és fokozatosan bevezetésre kerül a Windows rendszeren.

A NordVPN a Nord Security része. A Nord Security magabiztosan halad afelé, hogy egy átfogó kiberbiztonsági megoldássá váljon. A NordVPN mellett a kiberbiztonsági vállalat három másik piacvezető terméknek ad otthont: a NordPassnak, egy következő generációs jelszókezelőnek; NordLocker, egy titkosított felhőalapú tárolási megoldás; és a NordLayer, egy fejlett hálózati hozzáférési biztonsági megoldás.