Digitális rezsicsökkentés: pCloud

Digitális rezsink évről évre egyre csak nő. Nem csak több szolgáltatásra fizetünk elő, hanem egyre több szolgáltató emeli is fel a havi díját. Mi lenne, ha elég lenne csak egyszer fizetni a szolgáltatási díjért és azt „örökre” használhatnánk? A pCloud pontosan ezt ajánlja, ráadásul most Valentin-napkor 75%-os kedvezménnyel.

A pCloud-ról írtunk már korábban. Az egyik legmegbízhatóbb felhő alapú tárhely, Svájci székhellyel. Számukra a biztonság az elődleges: Svájci törvények szerint működnek, amik az egyik legszigorúbbak a személyes adatkezelések terén, ráadásul minden adatot rendkívül biztonságos Európai adatközpontokban tárolnak, amikre a GDPR irányelvei vonatkoznak. Az adatokat SSAE 18 SOC 2 Type II & SSAE 16 SOC 2 Type II tanúsítvánnyal rendelkező adatközpontokban tárolják, és minden adatunkat legalább három adatközpontban tárolják, így attól se kell félni, hogy adataink könnyen elvesznének egy esetleges meghibásodás esetén.

Fájlok hozzáférése

Fájljainkat szinte minden eszközről kezelhetjük. A pCloud-ot elérhetjük böngészőből, Windows, Linux vagy Mac-es alkalmazásból vagy Android és iOS alapú telefonunkról. Az alkalmazások ingyenesen letölthetők és azokat folyamatosan frissítik. Az iOS-os verzióval például mostantól közvetlenül az üzenet alkalmazásból oszthatunk meg fájlokat ismerőseinkkel.

Biztonsági mentések egyszerűen

A pCloud Drive alkalmazás segítségével egyszerűen és automatikusan készíthetünk mentéseket legfontosabb adatainkról. Mostantól nem kell attól tartanunk, hogy elfeltettük lementeni az érzékeny adatainkat, ugyanis az ingyenes alkalmazás segítségével biztosak lehetünk benne, hogy mindig van naprakész mentésünk. Ráadásul nem csak a számítógépen tárolt adatainkról készíthetünk biztonsági mentést, hanem a telefonon tárolt képeinkről is.

Ha még ezek után se lennénk biztosak, hogy érdemes a pCloud-ot kipróbálni 10 GB ingyenes felhő alapú tárhelyet biztosítanak bárkinek, aki regisztrál (és elvégez bár beállítást), bármilyen elkötelezettség nélkül. De ne feledjük a Valentin-napi 75%-os akció mindössze február 15-ig tart. A 2 TB-os „örökös tárhely” most csupán 245 USD 980 USD helyett.

Mi már használjuk, és Te?