Teltházas események és elégedett látogatók az idei Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Ha az első kiállítást egy jól sikerült főpróbának tekintjük, akkor a 2022. január végi rendezvényt nyugodtan nevezhetjük elsöprő sikerű premiernek.

A jövőben pedig innen tervezzük a folytatást. Kezdjük a sort a száraz adatokkal! 84 kiállító, 10 274 látogató, egy workshop, három szakmai konferencia, az Év fürdőszobája pályázat eredményhirdetése, valamint 257 lakberendezési tanácsadás. Ennyi fért a 3 napba és a BOK csarnok tágas tereibe.

A látogatóink, résztvevőink 40%-a a közeljövőben tervez építkezést felújítást és több mint 36%-uknál már folynak a munkák. A megkérdezettek szinte egybehangzóan elégedettségüknek adtak hangot, többen kiemelve a kiállítás magas színvonalát, könnyű megközelíthetőségét, a jól áttekinthető belső elrendezést, a gazdag és látványos kínálatot, valamint az előzékeny tájékoztatást és kiszolgálást. Többen kiemelték, hogy remek ötleteket kaptak a fürdőszoba kialakításához, felújításához, a kiállítás ideje alatt felkínált kedvezményekkel pedig jelentős megtakarítást értek el.

“Éppen fürdőszoba felújítás előtt állunk. Nagyon sok ötletet találtunk a megvalósításhoz. Minden standnál, ahol megálltunk rögtön kaptunk segítséget, válaszokat a kérdéseinkre. És az is nagyon tetszett, hogy mindenhol voltak árak, illetve ezek az árak a prospektusokban is szerepelnek. Így sokkal könnyebb a költségvetést is megtervezni” – nyilatkozta az egyik elégedett látogató.

A burkolói workshop a vártnál is nagyobb érdeklődéssel zárult: egyrészt a szakma résztvevői voltak nagy számban kíváncsiak a legújabb technikákra, anyagokra és szerszámokra, de a laikus látogatók közül is sokan benéztek a C csarnokba. A kiállítók többször jelezték, hogy teltház van, szerencsére a kivetítőkön mindenki követhette az aktuális bemutatót.

“Mondhatom, hogy a workshop a maximumon pörgött. Először nem hittük el, hogy ennyi embert idevonzunk majd. Azt gondoltuk, hogy túl nagy lesz a standunk, de menet közben kiderült, hogy kellett ekkora. Megérte kimenni, komoly adatbázist építettünk fel, és brand erősítés szempontjából is elégedettek lehetünk” – véleményezte a rendezvényt az egyik kiállító.

Ugyancsak nagy sikert könyvelhetnek el a szakmai konferenciák, melyeket a szállodaüzemeltetők, az építészek, illetve a lakberendezők részére rendeztünk. Az előadásokat mindhárom szegmensben érdekeseknek és figyelemre méltónak találták a résztvevők, külön kiemelve az energiatakarékos, fenntarthatóságot szem előtt tartó szempontokat és az innivációkra fókuszáló szemléletet a témaválasztásban.

A lakberendező szakma – a kiállítás tematikájából adódóan – kiemelt figyelmet élvezett, a rendezvény fő szakmai támogatója a Lakberendezők Országos Szövetsége volt. Ismét díjaztuk az Év fürdőszobája pályázat nyertes pályaműveit, melyek közül idén a fődíjat Mihálydeák Krisztina kapta. A második helyezett Zsákai Gábor, a harmadik díjat Sallak Andra vehette át.

A látogatók részéről rendkívüli érdeklődés mutatkozott az ingyenes lakberendezési tanácsadás iránt. A tanácsadás három napon keresztül, reggel 9-től 17 óráig, 20 perces időszakokra bontva tartott és az előzetes regisztrációval foglalható helyek a kiállítás első napjára szinte mind be is teltek. Hat, de a csúcs időszakban nyolc lakberendező folyamatosan foglalkozott a résztvevőkkel.

“Rengeteg látogató, gyönyörű, igényesen berendezett standok és a lakberendezési tanácsadás hatalmas sikerével távozhattunk a kiállításról. Azt tapasztaltuk, hogy a látogatók nem csak nézelődtek, hanem közülük sokan valóban építkeznek, felújítanak vagy komolyan tervezik ezeket a közeljövőben” – zárta a rendezvényt Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke. (homeinfo)