Thomas Vinterberg - Tobias Lindholm: Vadászat

Magyarországi ősbemutató a Budaörsi Latinovits Színházban.

A Budaörsi Latinovits Színház a Születésnap után a Vadászatot is bemutatja — mindkét előadást Pelsőczy Réka rendezésében. Színpadra alkalmazta David Farr, dramaturg Németh Nikolett és Vörös Róbert, fordította és rendezi Pelsőczy Réka.

Egy észak-dániai kisvárosban él Lucas Bruun, az elvált tanár, aki a helyi gimnázium bezárása után az óvodában vállalt nevelői állást. Napközben a gyerekekre vigyáz, esténként a szülőkkel iszogat a vadászházban. És Lucast mindenki szereti, mert kedves és lelkiismeretes, de aggódnak is, hogy magányos abban a nagy házban, ahol a felesége és a fia elköltözése óta egyedül lakik. De a féltést hamar felváltja a zsigeri düh és a bosszú utáni vágy, amikor egy óvodás kislány szexuális zaklatással vádolja meg Lucast, aki ugyan tagad, de hiába — már elkezdődött az embervadászat.

David Farr Vadászat című drámája Thomas Vinterberg és Tobias Lindholm azonos című, nagysikerű filmjének adaptációja. Vinterberg 1998-ban rendezte meg Festen (Születésnap) című dogma-filmjét, amiben egy köztiszteletben álló családfő saját gyerekei ellen éveken át elkövetett szexuális visszaélésére derül fény.

A Vadászat alapötletét évekkel később saját pszichiátere adta a filmrendezőnek; azt javasolta, mint antitézist, mutassa be azt is, milyen végzetes következményei lehetnek annak, ha valakit hamisan vádolnak pedofíliával. Hogy milyen gyorsan és automatikusan képes ilyen ügyekben egy békésnek tűnő közösség bizonyíték nélkül is bűnösnek tekinteni és meghurcolni valakit, aki eddig egy volt közülük, tanította a gyerekeiket és ott ült mellettük a karácsonyi misén.

Szereplők:

  Chován Gábor, Spolarics Andrea, Takács Zalán m.v., Páder Petra, Böröndi Bence, Mertz Tibor, Ilyés Róbert, Kerekes Marci m.v., Fröhlich Kristóf, Bregyán Péter, Nagy Nóra Zsófia m.v. / Nagy Enikő m.v., Mester Máté m.v. / Moharos Zalán m.v.

  Díszlettervező Kálmán Eszter, jelmeztervező Keszei Bori, világítástervező Kehi Richárd, zenei vezető Bercsényi Péter, Wagner-Puskás Péter, mozgástervező Bodor Johanna

Bemutató 2022. február 26.

további előadások: február 27., március 12., 26.