Még pár napig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora- és énekkurzusaira

Miklósa Erika, Becht Erika és Dráfi Kálmán kurzusára várják a résztvevőket.

2022. március 14-ig lehet jelentkezni a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájának zongora- és énekkurzusaira, amelyeket április 1-3. között tartanak meg a kőbányai Kroó György Zeneiskola épületében. Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes operaének kurzusára, Dráfi Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongoraművész (klasszikus) zongora kurzusára, valamint Becht Erika Cziffra Fesztivál Életműdíjas zongoraművész (középiskolásoknak és zeneiskolásoknak szóló) zongora kurzusára várják a jelentkezéseket online a weboldalon megtalálható online felületen. A kurzusokon a részvétel díjtalan, a kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik. Az órák passzív hallgatóként, érdeklődőként is látogathatók ingyenesen, e-mailben történő előzetes bejelentkezéssel. A Mesterakadémia a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM.

A kurzusok időpontja: 2022. április 1–2–3., 10:00–18:00 óra között

Helyszín: Kroó György Zeneiskola (1102 Budapest, Szent László tér 34.)

A kurzusok időtartama 50 perc. A kurzusokon való részvétel díjtalan.

A kurzusok nyilvánosak, az érdeklődők szabadon látogathatják.

A Mesterakadémia tanárai és kurzusai:

Miklósa Erika – Kossuth-díjas operaénekes - operaének kurzus

Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész – zongora (klasszikus) kurzus

Becht Erika – Cziffra Fesztivál Életműdíjas zongoraművész - zongora kurzus középiskolásoknak és zeneiskolásoknak

A jelentkezés menete, feltételei

A jelentkezés feltétele az online jelentkezési lap kitöltése és beküldése:

Online jelentkezési lap itt.

A kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

Jelentkezési határidő: 2022. március 14.

Előválogató zsűrizés: 2022. március 16.

A Mesterakadémiára felvételt nyert jelentkezők kiértesítése: 2022. március 18.

Szeretettel várjuk azokat az érdeklődőket, akik passzív hallgatóként részt kívánnak venni a mesterkurzusokon. A fenti időpontokban a kurzusok ingyen és szabadon látogathatók. Előzetes egyeztetés itt.

A mesterkurzus során nincs lehetőségünk szállás- és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a mesterkurzus helyszínén, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre.

További információ itt     ,és itt.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepli. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg itthon és külföldön, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett. Az Emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. A Cziffra Fesztivál kiemelt szponzora az MVM. A Mesterakadémia a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Az eseményekről a weboldalon tájékozódhatnak.