Átadták a Bach Mindenkinek Fesztivál Fesztiváldíjait

Kossuth- és Liszt-díjas művészek mellett a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és az országos rendőrfőkapitány is a Bach Mindenkinek Fesztivál Fesztiváldíjasai között.

„A Bach Mindenkinek Fesztiválon évente nagyszerű művészek sora, Johann Sebastian Bachnak, a zene örökbecsű óriásának csodálói és interpretálói adnak felejthetetlen élményt a Kárpát-medencében élők tízezres nagyságrendű közönségének. Természetesen a sok száz fellépőn kívül is rengetegen tesznek a program sikeréért, így aztán mindig nagy és rendkívül felelős feladatot jelent a kuratóriumnak a díjazottak kiválasztása. Az idén sem volt ez másként. A díjakkal tiszteletünket és hálánkat fejezzük ki azoknak, akik különleges teljesítményükkel,  nagyszerű segítségükkel és hosszú távú elkötelezettségükkel állnak hazánk legnagyobb, a közönség számára mindig ingyenesen látogatható komolyzenei fesztiválja mellett.” – mondta köszöntőjében Kovács Zalán László tubaművész, a fesztivál igazgatója. 

A Bach Mindenkinek Fesztivál vezetősége 2017-ben alapított díjat, amely három kategóriában kerülhet átadásra: művészi munkásságért, szervezési tevékenységért és támogatói segítségért. A díjat a Bach Mindenkinek Fesztiválért kiemelkedő aktivitással tevékenykedő művészek, a program előmeneteléért áldozatosan munkálkodó szervezők, valamint a program megszervezését folyamatosan segítő, támogató magánszemélyek és szervezetek kaphatják meg. A koncerttel összekötött díjátadóra 2022. március 24-én került sor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének Ötpacsirta Szalonjában.

A díjazottak névsora:

   Dr. Balogh János – országos rendőrfőkapitány

   Dr. Hoppál Péter karnagy

   Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester

   Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes

   Péli Ildikó fuvolaművész, a BMF szolnoki programjainak szervezője

   Dr. Velkey György – a Bethesda Református Gyermekkórház főigazgatója

Az idén a Kárpát-medence több mint 60 településén megrendezésre kerülő Bach Mindenkinek Fesztivál március 16-án tartotta nyitókoncertjét. Az egész éves rendezvénysorozat első szakaszában, március végéig máris 150 programot kínál közönségének, köztük olyan különlegességekkel, mint március 27-én, a nemrég csodásan felújítva átadott Tatai Esterházy-kastélyban a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertje, vagy például az indiai és magyar népzenészek közreműködésével megvalósuló koncert 2022. március 28-án, hétfőn 19 órától a Budai Vigadóban.  Minden program ingyenesen látogatható, a helyszínek befogadóképességének függvényében regisztrációhoz kötött.

A pontos programinformációk itt elérhetőek.