Új korszak veszi kezdetét az Irmák Nonprofit Kft. életében

Magyarország egyik legjelentősebb civil szociális szolgáltatójánál elindult a generációváltás folyamata.

Az alapító-tulajdonos Szebenszki János a cég operatív és innovációs feladatköreinek jelentős részét két idősebb fiára ruházza át: Szebenszki Balázs és Szebenszki Bence a régi értékek mentén, de innovációs fókusszal építik tovább az idősotthonok üzemeltetésére specializálódott családi vállalkozást. Huszonkét éve tartó folyamatot visznek tovább, hiszen Balázs és Bence évek óta a cég irányításában tevékenykednek és a társadalmi szemléletformálás elkötelezett hívei.

Az Irmák Nonprofit Kft.-t 2000-ben alapította a Szebenszki család. Mára a vállalkozás Magyarország egyik legjelentősebb civil szociális szolgáltatója lett, amely napi szinten több mint 500 főt lát el, munkatársai száma pedig meghaladja a 400 főt. Szolgáltatásai közé tartozik a szociális- és időskori ellátás, valamint támogatott lakhatás biztosítása értelmi fogyatékosok számára. Országosan mintegy 30 telephelyen működtet szociális szolgáltatást, többek között idősotthonokat. Piliscsabai intézményük 22 éves múltra tekint vissza, csobánkai intézményüket idén 100 férőhellyel nyitották meg. Albertirsai intézményüket 2023-ban adjuk át 80 férőhellyel. A cég célkitűzése, hogy 2024 és 2030 között évente egy, 80-100 férőhelyes, magas színvonalú ellátást kínáló idősotthont nyisson meg Magyarországon.

Most eljött a generációváltás a cég életében. Szebenszki János alapító-tulajdonos fokozatosan átadja a stratégiai koncepcióalkotás és az operatív megvalósítás napi feladatait két nagyobbik fiának, Balázsnak és Bencének. Az alapító a háttérből tapasztalatával, tudásával és kapcsolatrendszerével továbbra is mindenben segíti a vállalat működését és bővülését.

„Nem csak, mint vállalkozásra, hanem testvérként gondolunk az IRMÁK Nonprofit Kft.-re, hiszen együtt nőttünk fel vele, a mindennapjaink részévé vált, ismerjük működésének minden szegmensét. Sok-sok évnyi tanulás és tudatos építkezés eredménye, hogy immáron a vállalatvezetésben is komoly szerepet vállalunk. Jómagam az operatív irányításban, Balázs elsősorban a stratégiaalkotásban és az innovációfejlesztésben veszi ki a részét” - mondta el Szebenszki Bence.

„Testvéremmel a csobánkai intézményünk átalakításán éppúgy együtt dolgoztunk, mint az albertirsai idősotthon uniós fejlesztési sorozatán. Társadalmi szemléletformáló küldetésünket szüleinktől örököltünk, ahogy azt is, hogy minden időskorú ellátottunkat úgy kezeljük, mintha a saját hozzátartozónk lenne. Fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon is elterjedjen a tudatos felkészülés az időskorra. A tengerentúlon már hétköznapinak számít az öngondoskodás, mi pedig azon dolgozunk, hogy ezt a személetet idehaza is minél többen magukévá tegyék. Mindez segítene abban, hogy az idős emberek mielőbb segítséget kapjanak és ezzel egy esélyt a méltó időskorra” - tette hozzá Szebenszki Balázs.

Az IRMÁK Kft. legfontosabb küldetése, hogy azonnali férőhelyeket tudjon biztosítani az ország különböző területein a rászorulóknak. A vállalkozás célja, hogy az ellátottak igényeinek és egészségügyi állapotának megfelelő életkörülményeket biztosítsanak. Mindhárom idősotthonuk esetében kihasználják a természet adta lehetőségeket és a gyönyörű környezetet, arra törekednek, hogy minél otthonosabb és biztonságosabb életteret teremthessenek meg.