Két remek jazztrió egy este a Fonóban

Először lép fel egy koncerten a Horvát "Tojás" Gábor trió és a Gáspár Károly trió.

Ritka alkalom, amikor egy este, egy belépőjeggyel két remek koncertet is meghallgathatunk. Február 24-én a Fonóban erre lesz lehetőségünk: a koncert első felében a Gáspár Károly trió lép fel, őket követi a színpadon Horváth „Tojás” Gábor triója. Míg a Gáspár Károly trió jazz-sztenderdeket játszik majd a tőlük megszokott sajátos stílusban, addig Horváth „Tojás” Gáborék saját szerzeményekkel érkeznek. Aki egy kellemes duplakoncertes estét szeretne eltölteni a jazz jegyében, ne hagyja ki ezt az napot!

„Ezen a koncerten jazz-sztenderdeket fogunk a saját képünkre, stílusunkra formálva előadni. Fontosnak tartjuk, hogy a mainstream jazzt tiszteletben tartsuk, de a kor szellemét, a modernitást és a saját stílusunkat is szeretjük beleszőni az előadásunkba, így igazítjuk a mai korhoz ezeket az örök melódiákat.” – nyilatkozta Gáspár Károly jazz-zongorista

A két zenekar nemcsak baráti kapcsolatot ápol egymással, de a bőgős poszton mindkét trióban Horváth Balázs játszik majd ezen az estén. A doboknál a Gáspár Károly trióban Bágyi Balázst hallhatjuk míg a Horváth „Tojás” Gábor trióban Gálfi Attila fog dobolni.

Gáspár Károly Trió: Emily, a Philosophy című lemezről itt.

A Horváth „Tojás” Gábor trió legutóbbi lemezének bemutató koncertjére is a Fonóban került sor, nagy sikerrel. A zenekar most kicsit visszanyúlik ehhez az előző lemezhez, de mivel már dolgoznak a következő albumon, betekintést kaphatunk ebbe a munkába is koncertjükön.

„Saját szerzeményeket fogunk játszani, részben a legutóbbi TRICKS című lemezünkről - amelyhez kapcsolódóan jó emlékeink vannak a Fonós közönségről - részben mutatunk már új számokat is, amik még nem jelentek meg. Ezek majd a következő albumunkon fognak napvilágot látni, de jó érzés már egyszer-egyszer „letesztelni őket” közönség előtt.” – mondta Horváth „Tojás” Gábor jazz-zongorista

Horváth „Tojás” Gábor: Circles itt.

A koncertről bővebben és jegyek itt.