Vajda Katalin: Se itt. se ott

Bemutató február 24-én az Újszínházban.

A Se itt, se ott egy fergeteges vígjáték, melyet Esztergályos Cecília Kossuth–díjas művésznő születésnapi jutalomjátékául tűz műsorára az Újszínház.

Se itt, se ott: köztes állapotot jelez, megrekedve két életkor között, élet és halál között, az emberi kapcsolatok kusza hálójában. Egyszerre egy küzdelmekkel teli, több generációs családtörténet és egy életen át, sőt azon is túl tartó barátság, „szellemes” és bájos meséje, mely az egymással való odafigyelés, törődés fontosságára, a megváltó szeretetre hívja fel a figyelmünket.

Egy életen át – sőt azon is túl – tartó meghatóan szép barátság története. Két tíz éves kislány együtt indul erre a fantasztikus utazásra, egyenlő esélyekkel, különböző háttérrel. Hihetetlen odaadással, elfogadással hozzák ki életükből a legtöbbet. Ilyenek vagyunk! Mégis milyen szörnyűek tudunk lenni azokkal, akiket a legjobban szeretünk! Számot vetünk örömökkel és sérelmekkel az elmúláshoz közeledve, kacagunk és sírunk egy–egy állomáson, – a léten innen és túl, vagyis se itt, se ott…

A sziporkázó Esztergályos Cecília, ahogy színpadon még sohasem láttuk, Vajda Katalin darabjában, aki többek között az Anconai szerelmesek I., II., a Legyetek jók, ha tudtok, a Hyppolit, a lakáj, Piszkos Fred, a kapitány, A tanú, a Villa Negra színpadi adaptációinak és a népszerű Família Kft. című televíziós sorozat írója, társszerzője. Születésnapi jutalomjátékul egészen rendkívüli darabot írt a művésznő számára.

Szereplők:

Esztergályos Cecília, Tordai Teri,

Nemes Wanda, Almási Sándor, Koncz Andrea, Nagy Péter János, Jászai László, Incze József, Tóth Tamás, Ullmann Krisztina, Szabó Zsuzsa, Kéner Gabi

Rendezte: Nagy Viktor

Bemutató 2023. február 24.

további előadások: február 25., 25., március 18., 19.