Királyi Napok Folkfesztivál

2023. augusztus 13. és 15. között Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban, az Országzászló téren és a Zichy-színpadon.

Táncszínházi bemutatókkal, gyermekprogramokkal és koncertekkel várja vendégeit a jövőre 75 éves Alba Regia Táncegyesület a Királyi Napok Folkfesztiválon. Augusztus 13-án, vasárnap kezdődik a város legnagyobb, legjelentősebb, országos hírű fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok. Királyi játéktér, táncpódium és folkesték – az Alba Regia Táncegyesület ismét fantasztikus hazai táncprodukciókkal és világzenei koncertekkel készül a Királyi Napok Folkfesztiválra.

A Királyi Játéktér első programja idén egy interaktív családi előadás lesz a Táncház udvarán augusztus 13-án, vasárnap 11.00 órakor, a következő napokban pedig a népi gyermekjátszóval kiköltöznek az Országzászló térre. Két alkalommal különleges előadásokkal is kiegészül a játékterek programja: augusztus 14-én, hétfőn 18.00 órakor az Alba Regia Táncegyüttes Mesenép című, interaktív családi táncszínházi produkciójára, augusztus 15-én, kedden 18.00 órakor az Alba Regia AMI Pulutyka csoportjának Névelhagyó című műsorára várják a közönséget a Táncház színháztermébe.

A Királyi Táncpódium ingyenes előadásait a Zichy-színpadon mutatják be augusztus 13–15. között: a Székesfehérvári Királyi Napok megnyitóján, augusztus 13-án, vasárnap 19.30 órakor az Alba Regia Táncműhely „Familia Alba” című gálaműsora köszönti a vendégeket, a második napon 20.00 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását, zárásként pedig a Duna Művészegyüttes Szépséges Mezőség című előadását élvezhetik a nézők a Zichy ligetben a megszokott lelátóról szintén 20.00 órától.

A Királyi és a FÉSZER Folkesték mindhárom nap 22.00 és 22.30, illetve 23.30 és 24.00 órakor kezdődnek a Táncház udvarán, valamint a fészerben. Vendégei lesznek: Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Galiba zenekar, az Aurevoir., a Tilinkó zenekar, a Puszták Népe Front zenekar és a Paraba Világzenei Klub.

A Királyi játéktér, Királyi Folkesték és FÉSZER Folkfesték programokra jegyeket elővételben az Alba Regia Táncegyesület jegyértékesítő felületén vásárolhatnak. Az elővételi lehetőség az egyes programelemek kezdete előtt két órával lezárul, ezután a jegyértékesítés a programkezdések előtt egy órával a Táncházban folytatódik a készlet erejéig. Az interneten rendelt belépők esetében a karszalagok is ekkor vehetők át személyesen a vásárlást igazoló üzenet bemutatásával.

Szeretettel vár minden néptánckedvelőt Székesfehérváron a Királyi Napok Folkfesztivál!

További információ itt,   és   itt,   +   itt.  Jegyértékesítés itt.