Új kulturális tér nyílik a Teréz körúton

Új kulturális tér nyílik Budapest központjában, a Teréz körúton, Soul Stage 1 néven Szakács Barbara alapító vezetésével.

A név, a brand már ismerős lehet azoknak, akik találkoztak vagy részt vettek azokon a programokon, amelyek színteret nyújtanak minden olyan tevékenységnek, amelyekkel az önismeretet mélyíthetik el. A Soul Stage 1 egy olyan találkozási pont a főváros belsejében, ami színházzal, művészetekkel, önismerettel, kultúrával kapcsolatos programoknak ad otthont. Lakásszínházi előadások várják mindazokat, akik egy új kulturális közösség részévé szeretnének válni.

A Soul Stage egy négyfős magánbefektetői csoportnak köszönhetően jött létre Dr. Gyulai Márton, Czifranics László, Belovai Katalin és Szakács Barbara közreműködésével.

A Soul Stage 1 projekt célja, hogy minél több előadással, minél aktívabban vegye ki a részét a független színházak és előadások életéből. A közösségi hely támogatja a fiatalokat abban, hogy pályakezdők, szárnyukat bontogató ifjú művészek számára teret és lehetőséget biztosít a bemutatkozásra. Ezért a Soul Stage 1 Lakásszínház mentorprogramot is hirdet, melynek keretében ingyenesen nyújt termet próbákhoz, helyet ad előadásoknak, valamint segít a közönségszervezésben is.

A Szervezők várják azok jelentkezését, akik élni szeretnének a mentorprogram kínálta lehetőségekkel (Szakács Barbara)

A Lakásszínház tevékenységének célja a kultúra széleskörű népszerűsítése, különösen napjainkban, amikor a függetlenek helyzete ennyire nehéz és bizonytalan. Ezért a másik fontos célja az intézménynek, hogy befogadással támogassa azokat a független előadókat, társulatokat, akik nehéz helyzetbe kerültek, mert játszóhely nélkül maradtak. Nekik is szeretne a Soul Stage 1 segíteni azzal, hogy teret biztosít részükre, ahol alkothatnak, elgondolkodtathatnak és élményt nyújthatnak nézőiknek. Előadás egyeztetés, szervezés, kapcsolatfelvétel itt. (Varga Tímea művészeti titkár) 

A Soul Stage egy olyan közösségi hely, ahol a közös gondolkodással, a kulturális élmények együttes átélésével segít abban, hogy jobban kapcsolódjunk egymáshoz, így egy aktív-cselekvő közösség tagjai legyünk, és egy harmonikusabb életet éljünk.

A Teréz körúti lakásszínház ajtaja minden kultúrára éhes ember előtt nyitva áll. Hiszünk a fejlődésben. Hiszünk abban, hogy jobbá tehetjük társadalmunkat és ezért mindannyian tehetünk is valamit.

A Soul Stage 1 szeptemberi programjában olyan önálló estek kapnak helyet, amelyet korábban már láthatott a közönség, de itt és most a Soul Stage Lakásszínház színpadán lesz újra látható, továbbá egy premier darabbal is várjuk a nézőket.

A Soul Stage 1 a szeptember 18-ai előadással nyílik meg!

Soul Stage 1: 1063 Budapest, Teréz krt. 10. 1 em. / 8.

Szeptember 18. - 19:00

G-monodráma

   Rendezte: Hidvégi Nóra

   Előadja: Györgyi Anna

Jegyek itt,    Fb itt.

Szeptember 22. - 19:00

A védőbeszéd

   Rendezte: Czeizel Gábor

   Előadja: Makranczi Zalán

Jegyek itt,   Fb itt.

Szeptember 28. - 19:00

Nem, nem köszönöm

   Írta és rendezte: Egressy Zoltán

   Előadja: Gubik Ági

Jegyek itt,   Fb itt.

Szeptember 29. - 19:00

A Törpe – Premier előadás!!!

   Játsszák a Nézőművészeti Kft művészei: Katona László és Kovács Lehel

jegyek itt,   Fb itt.

További információk itt.