Dupla szerepben Nicki Minaj, különdíjat kap Shakira

Sztárparádét és látványos műsort ígér az MTV videós díjátadója.

A legjobb videoklipeket díjazó MTV VMA szeptember 12-én tér vissza, hogy honorálja a popzene aktuális ikonjait. Az idei gálán az egzotikus szépségű és stílusteremtő énekesnő, Shakira is visszatér, aki 2006 óta először lép a műsor színpadára. A jelöltlistát Taylor Swift vezeti, míg az est házigazdája és egyik legvárósabb fellépője, Nicki Minaj lesz. A műsort az MTV Hungary nézői szeptember 13-án 02:00-tól élőben is megtekinthetik.

Egy kultúrákon átívelő legenda, Shakira veheti át szeptember 12-én a Video Vanguard díjat az MTV VMA átadóján. A megtiszteltetést a kolumbiai származású énekesnő egy bombasztikus előadással is megkoronázza, ugyanis 17 év után újból a gála színpadán léphet fel. A Global Icon életműdíjat idén az amerikai rapper Diddy kaphatja meg, akit utoljára 2005-ben láttak az MTV VMA nézői. Az est során továbbá Demi Lovato, Lil Wayne, Olivia Rodrigo, a Måneskin, a Fall Out Boy, Karol G és Doja Cat performanszára is számítani lehet.

A díjátadó hat szobrát már hazavitte, a tavalyi gála után pedig újra házigazdaként szerepelhet Nicki Minaj. A show történetében egyedülállóként már négyszer megnyerte a Legjobb hip-hop kategóriát, erre pedig idén esély van Super Freaky Girl című slágerének köszönhetően.

Ahogy mindig, úgy idén is a közönség szavazata dönt a győztesekről. Az esélyesek listáját ezúttal a nők dominálják: a 2023-as gálán nagy tarolásra számíthat Taylor Swift, aki nyolc alkalommal jelölt – őt egyedül a hat kategóriában induló SZA szorongathatja meg. Öt szobrot vihet haza idén Doja Cat, Olivia Rodrigo, Nicki Minaj, Miley Cyrus, illetve Sam Smith is. További információk itt.

MTV VMA felvezető műsor 00:30-tól az MTV Hungary-n és a Comedy Centralon. A gála élő közvetítése 02:00-tól az MTV Hungary, a Paramount Network és a Comedy Central műsorán! Ismétlések az MTV Hungary-n: szeptember 13-án 11:20-kor, 14:50-kor eredeti nyelven, 18:30-kor és 22:00-kor, valamint szeptember 15-én 23:30-kor és szeptember 17-én 10:00-tól magyar felirattal.