Az „Elemi” 2023 legnézettebb filmpremierje a Disney+-on

Az „Elemi” (Elemental) az év legnézettebb filmpremierje a Disney+-on, és minden idők 10 legnézettebb filmpremierje között van, az első öt nap alatt 26,4 millióan nézték meg.

Az Elemetropoliszban játszódó filmet, ahol tűz, víz, föld és levegő együtt él, Peter Sohn rendezte, producere Denis Ream és executive producere Pete Docter. A történet a gyors észjárású és heves lány, Parázs és a vicces, árral úszó Örvény barátságának történetet követi végig. A szokatlan barátság miatt Parázs nem csak a világukról alkotott nézeteit kérdőjelezi meg, hanem azt is, hogy milyen ember akar lenni.

Az „Elemi” szeptember 13-án került fel a Disney+-ra, és streaming első öt napja alatt az „Elemi” lett a legnézettebb animációs filmpremier a Disney és a Pixar 2022 márciusában bemutatott „Pirula Panda” (Turning Red) filmje óta, valamint minden idők legnézettebb Disney+ filmpremierje Latin-Amerikában, a „Pirula Panda” rajzfilmet megelőzve.

A júniusban bemutatott film a mozikban is sikeres volt, világszerte 484 millió dollárt hozott, a Rotten Tomatoes-on 93%-os közönségpontszámmal és "A" CinemaScore besorolással szerepel. Az Egyesült Államokban a film 154 millió dollárt hozott - ez több mint ötszöröse a 30 millió dolláros nyitóhétvégének, ami ritka teljesítmény bármelyik mozis film esetében, és a Disney és a Pixar „Toy Story - Játékháború” (Toy Story) (1995) után a második legmagasabb bevételi többszörös. Nemzetközi szinten a film 330 millió dollárt hozott, és különösen jól szerepelt Dél-Koreában, ahol a Pixar legnézettebb filmje lett.

Az „Elemi” forgatókönyvét John Hoberg és Kat Likkel, valamint Brenda Hsueh írta, a történetet Sohn, Hoberg és Likkel, valamint Hsueh. A film eredeti szinkronhangjai Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie del Carmen, Shila Ommi, Wendi McLendon-Covey, Catherine O'Hara, Mason Wertheimer és Joe Pera.

A Disney+-ra, szeptember 20-ig az új és visszatérő ügyfelek weboldalon három hónapig havi 599 Ft-ért fizethetnek elő, további információ a https://www.disneyplus.com/hu-hu/home oldalon.