Sorozat, amelyből igazán megismerhetjük a Z generációt

A nemZedék egyszerre lehet érdekes munkaadóknak, marketing és HR szakembereknek, szülőknek, de még maguknak a fiataloknak is.

A Z generáció az a korosztály, akinek a tartalomfogyasztási szokásait senki sem érti igazán, de mindenki szeretné megismerni, elérni őket. Kihívást jelentenek ők pedagógusoknak, munkaadóknak, szakembereknek, de még saját hozzátartozóiknak is, célközönség szempontjából pedig sokszor megfoghatatlannak tűnnek. Mivel azonban ők a jövő nemzedéke, akikhez már most az összfogyasztás 40%-a kapcsolható, fontos lenne megérteni, hogyan gondolkodnak! Erre vállalkozik A nemZedék.

A Compact TV, aki már többízben bizonyította, hogy igazán ért a 16-29 éves korosztályhoz, most négyepizódos videósorozaton keresztül hagyta, hogy a fiatalok önmagukról beszéljenek (mert ők azt szeretik, ha velük, nem pedig hozzájuk beszélnek). Az októberben szerda reggelenként jelentkező Youtube-videókban nyolc, eltérő társadalmi háttérrel és érdeklődési körrel rendelkező Z generációs mesél őszintén a rájuk és a korosztályukra hatással levő tendenciákról, megismertetik a tartalomfogyasztási szokásaikat, a márkákkal, értékekkel és elvekkel kapcsolatos véleményeiket. Megtudhatjuk, kit tartanak hitelesnek, mi alapján hoznak döntéseket és milyen üzenetekre váltak immunissá. Mindemellett elmondják véleményüket identitásról, social média függőségről, társas magányról, vagy éppen a reklámokról.

„A forgatást egy nagyon komoly kutatás előzte meg, és annak tanulságait is belegyúrtuk a videókba. A négy epizód négy különböző, a korosztályra jellemző személyiségtípust és érdeklődési kört mutat be. A nyilatkozók – akik közül néhány fiút és lányt már jól ismerhetünk a social világából - hűen szemléltetik a Z-gen gondolkodásmódját – mondta el Fränk Barbara vezető producer.  A stáb ígérete szerint most igazán beleláthatunk a fiatalok világába, átfogó képet kapva mind gondolkodásukról, mind mentális állapotukról. Az elbeszélők közül Fajt Alex és Boetang Stephany neve sokaknak ismerős lesz, de nyilatkozik még a menő srác a gimiből, az egyedülálló egyetemista anyuka, sőt „Fanni néni”, az autista gyerekekkel foglalkozó fiatal terapeuta is.

Egy különleges szereplő, Mr. Kéz /egy bábszínész keze és a Kazinczy-díjas Papp János színművész, David Attenborough magyar hangja/ narrálja az epizódok során elhangzottakat, és oszt meg közben további háttérinformációt a generációról, illetve értelmezi a Hunglish vagy szleng nyelvhasználatot. A nemZedék rendezője a szintén Z-generációs Mazzag Izabella, aki Falkám című vizsgafilmjével robbantott itthon és nemzetközi színtereken is, aki a Magyar Klipszemléről négy kategóriában hozott már el díjat (forgatott videót a Halott Pénznek és az Anima Sound Systemnek is), és akit a Forbes is feltett a 30 év alatti sikeres magyarok listájára.