Honnan hová? SŐT..”

Évadzáró konferenciát tartott Veszprémben Magyarország legnagyobb szakmai szervezete, a Magyar Fesztivál Szövetség.

Az Európa Kulturális Főváros – 2023 fejlesztéséből létrehozott ActiCityben nagytermében tartott szakmai találkozót - Márta István egyesületi elnök felkérésére - Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitotta meg.

Az összejövetelen a fesztiválok jelentőségéről, szponzorációs lehetőségeiről és a kormányzat támogatási lehetőségek átbeszélésén túl kiemelet szerepet kapott az idei EKF fejlesztések, tartalmak bemutatása. Porga Gyula polgármester és Markovits Aliz a 2023 Veszprém-Balaton Zrt.vezérigazgatója prezentációit követően Liptay Gabriella (KPMG kommunikációs igazgató) és Pantl Péter MOL kommunikációs alelnök – Mészáros Zoltán MFSZ elnökségi tag (Veszprém Fest) moderálásával - kerekasztal beszélgetésen ismertették a nagyvállalati szponzorációk alapelveit, lehetőségeit.

A határon túli fesztiválokat Horváth László alelnök (Fonó, Dombos Fest – Vajdaság) mutatta be. Butka Gergő (Szatmárnémeti Világzenei Fesztivál), Farkas József (Gombaszögi Nyár) beszéltek a fesztiváljaik megrendezésének – a magyarországi gyakorlattól eltérő – feltételeiről, gazdasági és közösségteremtő aspektusairól. 

Az idén két fesztivál kapott un. minősítési oklevelet: a miskolci XI. Avasi Borangolás és a pécsi Szamárfül Fesztivál. Burghardt Petra az MFSZ kommunikációs munkatársa a szervezet social media fejlesztéséről tartott beszámolót, Bélafi László ügyvezető pedig bemutatta a veszprémi Hangvilla és ActiCity kulturális helyek önfenntartó működési modelljét.

A konferenciát követően a tagok részt vettek az aznap kezdődő Jazz Fesztivál programjain, majd másnap, a Mészáros Zoltán által vezetett túrán megtekintették a kulturális főváros fejlesztéseit. (fotón a díjazottak MFSZ)