Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat!

Városi Gyereknap a Zsolnay Negyedben.

A Városi Gyereknap alkalmából ismét Pécs legnagyobb játszóterévé varázsoljuk a Zsolnay Kulturális Negyedet május 26-án 10 és 18 óra között! Lesz többek között extrém sport bemutató, lufihajtogatás, mászófal, gokart, robotprogramozás, ugrálóvárak és sokféle finomság!

Kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínál szórakozást ez a nap: a tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét lesz ninja sportpálya, ugrálóvárak, óriás csúszda, mászófal és az Élményzóna kötélkertjét is kipróbálhatja mindenki.

Itt lesz PanDani és csapata, a PTE-PEAC vívószakosztálya, lehet többek között társasozni, sakkozni, kosárlabdázni, csocsózni, ping-pongozni és robotokat programozni a Robotika Pécs jóvoltából. Várja vendégeit többek közt az Ökokuckó, a Tüke Busz Zrt., a Tettye Forrásház a vízhez kötődő játékokkal, a KangaKids, lesznek különféle labdajátékok és számháború is.

A csendesebb Csillagteraszon könyvekkel várja a látogatókat az Olvasóliget, nem messze tőlük változatos játékokkal a Mosolyország. Kétszer is lesz Varázsóra látványos fizikai kísérletekkel, a Pirogránit Udvar pedig átlényegül gokartpályává, ahol pedálos gokartokkal lehet versenyezni. Délután érkezik a lufihajtogató mester, Lakatos Norbert, aki 15 és 18 óra között kívánság szerint készíti el a gyerekeknek a luficsodákat.

A Gyereknap látványossága lesz a Gravity Academy Extrém Sport Show-ja, melyet két alkalommal is bemutatnak a csapattagok, 13 és 16 órakor a Ginkgo téren. A Gravity Academy különlegessége, hogy négy különböző, de egymáshoz közel álló sportágat ötvöznek látványos és egyedülálló módon. A triál kerékpárral és egykerekűvel bemutatott ugrásokat BMX és parkour trükkök kísérik, ami – a műsorvezetőnek is köszönhetően – izgalmas és lélegzetelállító bemutatóvá válik.

Nem hiányozhatnak a finomságok sem, lesz vattacukor, kürtőskalács, popcorn és megannyi nyalánkság!

A Városi Gyereknapot megelőzően, május 25-én szintén a Zsolnay Kulturális Negyedben rendezi meg a Közlekedik a család című közlekedésbiztonsági vetélkedő baranyai fordulóját az ORFK Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitánysága.

Részletek itt.