Letölthető Robinson Crusoe története lapról lapra

A Ventus Libro Kiadó 2010 októberében jelentette meg képregény sorozatának első kötetét, Daniel Defoe világhírűvé lett Robinson Crusoe című kalandregényét. A mű 1719-ben jelent meg először, és rögtön óriási sikert aratott. A világ csaknem minden nyelvére lefordították, de később meg is filmesítették.

Most, képregény változatában napról napra, lapról, lapra letölthető a Kossuth Kiadó weboldaláról, az alábbi linkre kattintva: http://www.kossuth.hu/napikepregeny/robinson/#Robinson_kepregeny-1.jpg

A regény alapja valóságos történeten alapul: Alexander Selkirk matróz hosszú éveket töltött egy lakatlan szigeten, a Chiléhez tartozó Juan Fernandez szigetén. A büntetést kapitánya rótta rá. Az eset tanulsága, hogy Selkirk a civilizációtól távol is képes volt elfogadható, emberi körülményeket kialakítani.
A különös sorsú matróz története mindenkihez eljutott. Defoe személyesen is találkozott vele, s hetek alatt papírra vetette művét.
A regény főszereplője Robinson, aki szembeszáll apjával, mivel a szülője akaratával szemben nem akar ügyvéd lenni. Robinson nem képes a kalandvágyát legyőzni, ezért tengerre száll. A műből kiderül, hogy Robinson élete egyáltalán nem volt unalmas, s mindig sikerült valamilyen veszélyből megmenekülnie.
Robinson pontosan 28 évet, két hónapot és 19 napot töltött a lakatlan szigeten. Miként és hogyan élte át ezeket az éveket, miért keresztelte el új társát Pénteknek, és miként távozott a szigetről, mindez kiderül a lebilincselően izgalmas regényből.

2010. december 15. 10:22 - Daniel Defoe: Robinson Crusoe ©Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Daniel Defoe: Robinson Crusoe

A sorozat első évadának havonta megjelenő kötetei a világirodalom klasszikus kalandregényeit adaptálják a fiatalok igényeihez igazodva. Az átdolgozások megőrzik az eredeti művek lényegét, a kor hangulatát és az igényes rajzok, az egyszerűsített nyelvezet segítségével arra ösztönzik az olvasót, hogy megismerje és megkedvelje az irodalmi alkotásokat.
Mert: olvasni sokféleképpen lehet, de mindig kell!